Demirtaş'ın Van davasında karar açıklandı!

Demirtaş'ın Van davasında karar açıklandı!
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Erciş'te yargılandığı dava karar açıklandı. Kovuşturmayı erteleyen mahkeme, "3 yıl içinde aynı suçun işlememesi halinde davanın düşürülmesine” karar verdi.

Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Van’da yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, “kovuşturmanın ertelenmesine ve 3 yıl içinde aynı suçun işlememesi halinde davanın düşürülmesine” karar verdi. Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, Van’ın Erciş ilçesinde 7 yıl önce yaptığı bir konuşmadan dolayı açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

Erciş 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada, Demirtaş’ın bir önceki duruşmada “salonda hazır bulunma” talebi reddedildi. Bu karar üzerine Demirtaş, bugünkü duruşmaya SEGBİS’le (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) katılmadı. Demirtaş’ın katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

“Güvenlik ve ulaşımın” gerekçesiyle Demirtaş’ın mahkeme salonuna getirilmemesinin açıklanabilir bir yanının olmadığını belirten avukat Esra Akgün, “Sanık olmazsa mahkeme olamaz, hükmü çiğnenmiştir. Müvekkilimin duruşmada hazır bulunmaması için herhangi bir gerekçe yok” dedi.

Avukatlardan sözlerini bitirmesinin ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Mahkeme, “Kovuşturmanın ertelenmesine ve 3 yıl içinde aynı kapsama giren bir suç işlememesi halinde kamu davasının düşürülmesine” karar verdi.