DATAF'a renk katan stant

DATAF'a renk katan stant
VAN HABER - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, bu yıl 6.’sı düzenlenen “Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı”nda stant açtı.
- Vatandaşların yaban hayvanlarına yönelik dikkatlerini çekmek üzere YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan stantta yaban hayvanlarının tanıtımı ve tabiatın korunmasına yönelik sergi düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğüne bağlı Van Şube Müdürlüğü ise açılan standa broşürleri ile destek verdiğı stand, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.



YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü olarak “Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı”nda bir sergi açtıklarını ifade ederek, “Bu buradaki sevgiyi aşmamızdaki amaç tarım ile yaban hayvanlarının birbirine dost olduğunu ortaya koymak. Tarımı yaparken bu hayvanların yok olmaması için algıyı geliştirmek amacıyla bir sergi açtık. Sergimiz vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar nesi tükenmekte olan hayvanları gördükleri zaman buna nasıl kurşun atılır gibi tepki gösteriyorlar. Sergimiz fuarın en güzide yerlerinden, en çok gezilen yerlerinden birisi olması bizi sevindirdi” dedi.



Standı, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve bazı yönetim kurulu üyeleri de ziyaret etti.