DAİB’den iftar yemeği ve ödül töreni

DAİB’den iftar yemeği ve ödül töreni
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından iftar yemeği ve ihracat rekortmenleri ödül töreni düzenlendi.

Double Tree By Hilton Van Oteli’nde düzenlenen geceye DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ve iş adamları katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, her yıl bölgede bir dolarlık ihracat yapanın bile kendisine göre kahraman olduğunu söyledi. Şengel, “Onu her kesimde desteklememiz lazım. Nakliye desteği olmadığı sürece bu bölgede ihracatı arttırma şansımız yoktur. Biz bunu gerek Başbakanımıza gerekse bakanımıza ilettik. Limanın, denizin olduğu yerlere destek veriliyor. Bize de kara nakliyesi vermeleri lazım. Yetkililer de bu sorunumuza sıcak bakıyorlar. Van bizim için çok önemli. Özellikle Van turizmi nedeniyle Van bizim için çok önem arz ediyor. Bu nedenle hassas davranmamız ve turist sayısını arttırmamız lazım” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, “Türkiye ticaret anlamında geçmişte ithalata dayalı bir büyüme, eşitlikçi büyüme politikaları, ama bugün ise yoğunluklu olarak ihracata dayalı bir uluslar arası ticaret anlayışını sergiliyor ve destekliyor. Dolayısıyla bu çerçevede ihracatçı birliklerin bizim için ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Merkezi her ne kadar Erzurum’da olsa bile DAİB’in bizimle kurduğu etkin iletişim ve sağladıkları destekler malumunuzdur. Ben bizlere ve ilimize sağladıkları desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, 2016 yılında başarılı olan ihracatçılara ödüllerinin verilmesi, toplu fotoğraf çekimi ve iftar yemeğiyle sona erdi.