Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için yola çıkan Özavcı, Van'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için yola çıkan Özavcı, Van'da
DSP'nin 2010'daki kongresinde genel başkan adayı olan Erol Özavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için çıktığı Türkiye turu kapsamında, memleketi Van'a ulaştı.

"Güçlü Bir Türkiye İçin Evet" kampanyasına destek amacıyla yola çıkan Özavcı, Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yanı sıra "Biz Türkiyeliyiz", "Dünya liderimizle yeni Türkiye yolunda", "Türk'üm, Kürt'üm, Laz'ım, Romen'im, Arap'ım" yazılarıyla donatılan otomobiliyle Erciş ilçesine geldi.

Otomobiliyle ilçe merkezinde dolaşan Özavcı, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti. Özavcı, beraberinde taşıdığı Türk bayrağını, vatandaşlardan Necdet Sara'ya hediye etti.

Özavcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk oylamasında "evet" kampanyasına destek vermek için Türkiye turuna 30 Ocak'ta başladığını söyledi.

Tur kapsamında memleketi olan Erciş'e ulaştığını, bundan sonraki durağının Ağrı, ardından Iğdır olacağını aktaran Özavcı, şunları kaydetti:

"Referanduma 'evet' demek için tüm Türkiye'yi karış karış geziyorum. Bugün de memleketim olan Erciş'teyim. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, devletimize, milletimize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmak ve 'evet' demek için geziyorum. Bizler bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Hiçbir zaman karşı karşıya gelmedik. Kardeşler asla karşı karşıya gelemez."

Özavcı, konuşmasının ardından yolculuğuna devam etmek üzere ilçeden ayrıldı.