Çocuklara ağaç sevgisi

Çocuklara ağaç sevgisi
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık Tıbbi Cihaz Şubesi koordinasyonunda fidan dikme etkinliği yapıldı.

 

Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık Tıbbi Cihaz Şubesi tarafından fidan dikme doğaya katkının yani sıra çocuklara doğa sevgisi kazandırdı; okul bahçesine ağaç dikme projesi ağaçların doğaya olan faydaları dikkate alınarak, ilimiz genelinde ağaç sayısının az olması ve ormanlık alanların azlığı nedeniyle bir çalışma yürütüldü bu kapsamda işbirliği içerisinde okullarda ağaçlandırma oranını artırmak için fidan dikilmesi planladı. Çocuklara ağaç sevgisini, doğa sevgisini, Fidan dikiminde gençlere ağaç ve doğanın önemi hakkında bilgiler verildi.

Kevenli Toki İpekyolu İlköğretim okulunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık Tıbbi Cihaz Şube müdiresi Zehra Atay, fidan dikme, ağaç dikmenin önemine değinerek, Kevenli Toki İpekyolu İlköğretim okulunun ağaçlandırması amacıyla, il sağlık müdürlüğü olarak sağlıkçı mesai arkadaşlarımızla öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek ağaç dikimini gerçekleştirdik ağaçlarımızı toprakla buluşturduk. Bu projenin Okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer hayta boyu öğrenme merkezi ve eğlenme dinlenme aktivitelerine imkan veren güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amaçlandı.

Atay, Ağaç dikmek bir canlının yaşamasını sağlamak ve çoğaltmak anlamına gelmektedir. Ağaçların tüm canlı türleri ve özellikle de insanlar için önemi çok fazladır, havanın temizlenmesini sağlar daha fazla oksijen anlamına gelir, Ağaç dikmek demek erozyondan korunmak demektir, başka canlıların yuvasını yapmak Çevreyi güzelleştirmek demektir. Bu konuda desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum’ ’dedi.

Okul müdürü Nurettin Entereli, ağaçları okulumuz içinde dikimlerini yaptık, bölgemizde bildiğiniz gibi ciddi bir ağaçlandırma çalışması yok, inşallah bu bir başlangıç olur bu sayede ağaçlandırma çalışmalarımız devam eder, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ ‘dedi.