Çocuklar Sordu Akademisyenler Cevapladı

Çocuklar Sordu Akademisyenler Cevapladı
‘Çocuk Üniversitesinde Çocuklar Soruyor Akademisyenler Cevaplıyor konulu panel gerçekleştirildi.

 Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Bölümü ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile ‘Çocuk Üniversitesinde Çocuklar Soruyor Akademisyenler Cevaplıyor” konulu panel gerçekleştirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde, dezavantajlı bölgelerde okuyan öğrenciler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen ve bilim insanları ile bir araya geldi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Çocukların kendini iyi yetiştirme, geleceğe hazırlama döneminin önemine dikkat çeken Rektör Battal, “Program kapsamında üniversiteyi çok görmeyi arzu eden öğrencilerimiz buraya davet edilmiş. Bu çok önemli. Öğrencilerimiz bu çalışma ile merak ettiklerini akademisyenlerimize sorma fırsatı bulmuş olacaklar. Çocuklar; Sizlerin kendinizi iyi yetiştirip, okuyup geleceğe hazırlama dönemidir. Bu dönemlerde çok iyi çalışırsanız istediğiniz her şeye ulaşırsınız. Zamanınızı çok iyi değerlendirin. Her şeyin bir zamanı vardır. Cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi teknolojik aletlerin fazla etkisinde kalmadan, kendinizi yetiştirmeli, zamanınızı verimli kullanmalısınız. Geleceğinizi karartmayın. Bilim veya iş insanı olduğunuz zaman iş gereği bu tür şeylerle uğraşma zamanınız olacaktır. Bundan dolayı bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı ise yaptığı konuşmada, öğrencilerin üniversite hakkında bilgi sahibi olmaları, akademisyenlerle, bilim insanları ile buluşmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Bu programın temel amacı Van ilinde üniversiteye gelme şansı bulamayan dezavantajlı okullarımızda okuyan öğrencilerimizi üniversite ile akademisyenlerle buluşturmaktır. Öğrencilerimizin buraları görmeleri, bilgi sahibi olması anlamında önemli bir çalışma. Öğrencilerimiz merak ettiği soruları akademisyenlerimize sorarak bilgi sahibi olma fırsatı bulmuş olacaktır” şekline konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, panele geçildi. Öğrenciler farklı alanlarda akademisyen ve bilim insanlarına merak ettiklerini sunarak bilgi sahibi olma fırsatı bulmuş oldu.