Çiftçiler üretti, şimdi teslim zamanı

Çiftçiler üretti, şimdi teslim zamanı
Van Erciş Şeker Fabrikası’na ürün sağlayan kantarlarda şeker pancarı alımları başladı. Çitçiler, ürettikleri ürünleri römorklarla, ilgili kantarlara taşımaya başladı.

Erciş Şeker Fabrikası’na Van’ın Erciş, Gevaş, Özalp, Gürpınar, Ağrı’nın Patnos, Bitlis’in Ahlat ilçesinden şeker pancarı ürünü sağlanıyor.

Buralarda sezon boyunca fabrika bünyesindeki ziraat mühendislerinin kontrolünde çiftçiler tarafından üretilen şeker pancarı ürünü, Ekim ayından itibaren de taahhüt edilen miktarda fabrikaya teslim edilmek üzere kantarlara ya da fabrikaya taşınıyor.

ALIMLAR 1 EKİM’DE BAŞLADI  

Sezonu tamamlayan çiftçinin ürettiği şeker pancarı için bu yılki alımlar 1 Ekim tarihinde başladı.

Çiftçiler ürettikleri şeker pancarlarını römorklara yükleyerek kantar alanına götürerek tartıyor ve yetkililerden teslim belgesi alıyor.

KANPANYA SÜRESİ 40 GÜN

Erciş Şeker Fabrikası yetkililerinin verdiği bilgiye göre, alımlar ilk etapta Gevaş’taki Akdamar, Patnos ve Ahlat kantarları ile merkezde fabrika kantarında başladı.

Pancar alım kampanyasının ise 1 Ekim tarihinden itibaren 40 gün süreceği belirtildi.

ÇİFTÇİNİN TAAHHÜDÜ 295 BİN TON

Edinilen bilgilere göre, çiftçi bu yıl fabrikaya 295 bin ton ürün taahhüdünde bulundu. 

Erciş Şeker Fabrikasına bağlı 4 ziraat bölgesinden Erciş’in 47 bin, Patnos’un 72 bin, Ahlat’ın 130 bin, Van’ın ise 44 bin ton ürün taahhüdünde bulunduğu belirtildi. 

BU YILKİ VERİM DURUMU

Fabrika yetkilileri, kurak geçen sezona ve yaprak kurduna dikkat çekerek verimin iyi olup olmadığının, tüm ürünün kantarlara taşınması sonrasında anlaşılacağını kaydetti. 

Bu yıl karadirna adı verilen yaprak kurdu Erciş, Ahlat ve Patnos’ta tarlalara dadanarak ciddi tahribatlara neden olmuştu. 

Prestij Haber: Adil HARMANCI