Çiftçi için son ‘yem bitkisi desteği’ uyarısı: 1 Eylül tarihini es geçmeyin!

Çiftçi için son ‘yem bitkisi desteği’ uyarısı: 1 Eylül tarihini es geçmeyin!
Çiftçi destekleme fonlarından biri olan yem bitkisi için destek başvuru süresi 1 Eylül Salı günü (yarın) doluyor. Ziraat Odaları yetkilileri, dosyalarını yaptırmayan çiftçilere çağrıda bulunarak 1 Eylül tarihini es geçmemelerini istedi.

Van merkez ve ilçelerinde ekimi en fazla yapılan ürünlerden birini de yonca oluşturuyor. 

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kışlık yemi olan yonca ekimi için Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla bankalar çeşitli kolaylaştırıcı destekler sunuyor. 

PANDEMİ GÖZETİLEREK SÜRE UZATILDI

Desteklerden faydalanmak için de çiftçilerin, üyesi oldukları Ziraat Odaları’na ya da il ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine süresi içinde giderek dosya oluşturmaları gerekiyor.

Temmuz’da biten başvuru süresini bakanlık, pandemi nedeniyle geciken ve dosyalarını yaptıramayan çiftçilere kolaylık sağlanması amacıyla 1 Eylül tarihine kadar uzatmıştı.  

SÜRE YARIN DOLUYOR

Yem bitkisi desteklemeleri için dosya teslim süresi yarın doluyor. 

Desteklerden yararlanmak talebiyle dosyalarını halen yaptırmayan çiftçiler, yarın mesai saati bitimine kadar ilgili kurumlara giderek dosyalarını yaptırabilecekler.

ZİRAAT ODALARINDAN SON ÇAĞRI

Daha önce sık sık çiftçi üyelerine çağrıda bulunan Van’a bağlı ilçelerdeki Ziraat Odaları yetkilileri, yaptıkları son bir çağrı ile üyelerini yeniden uyardı.  

Yapılan uyarılarda çiftçilerin 1 Eylül tarihini es geçmemeleri, mutlaka saat 17.00’ye kadar eksik olan ya da henüz yapılmayan dosyalarını tamlamaları çağrısı yapıldı.

Prestij Haber: Adil HARMANCI