CHP'li vekiller Van'da STK'larla görüştü

CHP'li vekiller Van'da STK'larla görüştü
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Van'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Van'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü. CHP'li vekiller STK temsilcilerinin gündemdeki konularla ilgili görüşlerini not aldı.

Gezi ve incelemelerde bulunarak gündemdeki konuları değerlendirmek üzere Van'da 2 program kapsamında toplantılar yapan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda açıklamalar yapan Antalya Millevekili Kara, Van'ın iktidarlar tarafından sürekli suistimal edildiğini belirterek, gereken değerinin verilmediğini söyledi. Türkiye'de artık herkesin konuşarak fikrini ortaya koyması gerektiğini belirten Milletvekili Kara,"Şimdiki bozuk düzeni değiştirmenin arifesindeyiz. Çok ciddi sorunlar var. Eğitim, sağlık sorunları. Ama CHP olarak bizim amacımız bu sorunları ortadan kaldırmak. CHP'nin projeleri insan odaklıdır. Halk için mücadele ediyoruz" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASI KABUL EDİLEMEZ

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise bölgesel kalkınma açısından Van'ın çok geride kaldığını söyledi. Buraların kalkınması için devlet desteğinin şart olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şeker, "Hakkari'nin 3 milletvekili tutuklanmış. Bunlar kabul edilemez. Bu tutuklamalardan vazgeçilmeli. Öte yandan mağdur olan öğretmenlerle görüştük. Çocukların öğretmensiz, eğitimsiz kalması bizi edişelendiriyor. Biz buraya sorunları nasıl çözeriz diye geldik. Sizlerden görüş alacağız" dedi. Toplantıda Milletvekilleri Şeker ve Kara, STK temsilcilerinin isteklerini tek tek not etti.