CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu’dan Van Sağlık İl Müdürlüğüne ziyaret

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu’dan Van Sağlık İl Müdürlüğüne ziyaret
CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu beraberindeki il yönetimi ile birlikte Sağlık İl müdürü Ergün Yanmaz’ı makamında ziyaret etti.
Van’ın sağlık sorunlarının konuşulduğu ziyarette Van’ın sağlığına ilişkin birçok önemli konu masaya yatırıldı. Kurukcu, ziyaretin kendileri için önemli olduğunu vurgularken asıl amaçlarının Van’ın sağlık sorunlarını konunun bizzat muhataplarıyla konuşmak istedikleri olduğunu söyledi.

KURUKCU: VAN’IN SAĞLIK SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ.

Her defasında Van’ın sağlık sorunlarını gündeme taşıyarak yetkililerden bu sorunların çözülmesini talep eden Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu; Van’ın sağlık sorunlarını görmezden gelemeyeceklerini ifade etti.

İNSANLARIN SAĞLIĞINI KORUMAK DEVLETİN EN ASLİ GÖREVİDİR.

Kurukcu ziyarete ilişkin değerlendirme açıklamasında daha önce de gündeme taşıdıkları sağlık sorunlarını yeniden gündeme taşıyarak halka saygı duymanın öncelikli olarak sağlıktan geçtiğini, insanların sağlığının korunması devletin, üst düzey yöneticilerin asli görevi olduğunu söyledi.

Kurukcu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Van’ın her anlamdaki sorunlarını gündemimizden düşürmeyeceğimizi bu sorunların takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Van’ın birçok anlamda ciddi sıkıntılarının olduğu herkesin malumudur… Eğitim, Ekonomi ve Sağlık tüm bu konuların en başında geliyor. Bu sorunları da siyasi ve kurum kimliklerimizi bir kenara bırakıp ya ‘insan’ ya da ‘Van’ ortak paydasında buluşarak çözebiliriz…

GECİKMELİ BULUŞMA BANA DEĞİL VAN’A ZARARDIR…

Sağlık İl Müdürüyle görüşme istediklerinin uzunca bir zaman sonra gerçekleşebildiğini bunun kendisine değil Van’a zarar olduğunu belirten Kurukcu; Bölge Hastanesi acil servisinde 52 kadrolu doktorun görevli olarak göründüğünü ancak bunlardan yalnızca 12 tanesinin görevi başında olduğunu, Van’ın hiçbir hastanesinde çocuk nörolojisi gibi önemli bir bölümün olmayışını ve bunun önemli bir eksiklik olduğunu, Hastanede bitmeyen kuyrukların devam ettiğini, randevuların geç alındığını, hastaların beklentilerinin karşılanamadığını özellikle temizlik konularında ciddi eksikliklerin olduğunu ve bunlara benzer birçok konuyu sağlık il müdürüyle paylaştıklarını söyledi.

İl Sağlık müdürü Yanmaz’da; Sağlık sorunlarının çözümü noktasında ellerinden geldiğince gayret içinde olduklarını ve tüm bu sorunlara kayıtsız kalmadıklarını ve kalmayacaklarını belirtti.

Ziyarette Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Heybet Semur ve Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren’de hazır bulundu.

Kurukcu ziyaretin ardından yaptığı açıklamasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gündeme taşıdıkları ve sağlık il müdürü Ergün Yanmaz ile paylaştıkları sağlık sorunlarının iyi niyetle bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.