CHP Van İl Başkanı Kurukcu; 'Devlet intikam gücüyle yönetilmez'

CHP Van İl Başkanı Kurukcu; 'Devlet intikam gücüyle yönetilmez'
Cumhuriyet Halk Partisinin Kahramanmaraş ilinde düzenlenen İl Başkanları toplantısında konuşan Kurukcu başta Van gündemi olmak üzere açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
FETÖ/PDY ve EĞİTİM-SEN kapsamında açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerin açığa alınırken ve ya ihraç edilirken belirlenen kriterlerin yanlış ve eksik olduğunu söyleyerek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezince oluşturulan mağdurlar Komisyonunda bu sorunun çözüleceğini söyledi.

1 MİLYON MAĞDUR VAR!

Hükümet ve FETÖ arasında geçmişten gelen bir güç savaşı var ne yazık ki. Bu da olaylarla hiçbir ilgisi olmayan birçok insanın canını yakmıştır. Birçok insanın düzenini bozmuştur ve birçok insanı deşifre etmiştir.

HİÇBİR HUKUK DEVLETİNDE DEVLET İNTİKAM GÜCÜYLE HAREKET ETMEZ!

Varsa bir suçlu önce suçu tespit edilir sonra da o suçun gereği o kişiye hukuk kuralları işlenir. Ancak suçu tespit edilmeden ifadesi dahi alınmadan açığa alınması ya da ihraç edilmesi devletin intikam gücüyle hareket ettiğini gösterir. Oysa biliriz ki Hukuk kurallarının gerçek manada işlediği hiçbir devlet düzenin de Devlet intikam gücüyle hareket etmez.

FETÖ YA DA EĞİTİM-SEN TÜM SUÇSUZLAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Konuşmasını sürdüren CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu; Mağdurlar arasında ayrım yapılmasının etik ve ahlaki olmadığını hangi cenahtan olursa olsun suçsuzu suçludan, yaşı kurudan ayırmak için gayret içerisinde olduklarını söyledi.

VE VAN GÜNDEMİ…

Bir önceki İl başkanları toplantısında (Çanakkale) Van’ın TOKİ sorunlarını gündeme getiren İl Başkanı Kurukcu bu toplantı da ise Çevre yolu ve stadyum sıkıntısını dile getirdi. Bitmek bilmeyen Van ve Çevre yolu sorununu ve çözülmek bilmeyen Van stadyum sıkıntısını Kahramanmaraş’ta gündeme getiren Kurukcu; Halen bu konuları konuşuyor olmamız halen yerimizde sayıyor sonucuna ulaşır. Ama ne olursa olsun bu sıkıntılar çözülene kadar bunları her platform da her ortamda dile getireceğiz ve çözülmemesi durumunda konuyu meclise taşıyacağız şeklinde konuştu.