CHP Milletvekili Sarıbal’dan Van’a ziyaret

CHP Milletvekili Sarıbal’dan Van’a ziyaret
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal beraberindeki heyet ile birlikte bir dizi ziyaret ve etkinliklere katılmak üzere Van’a geldi. 2 gün süren ziyaretlerinin ardından Van’daki birçok sivil toplum kuruluşu ile bir araya geldi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal PM eski üyesi Güler Buğday ve CHP Bursa Milletvekili adayı Fatma Belgin Gökçe ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Van il başkanlığını ziyaret ederek il başkanı Kurukcu ile bir süre sohbet ettikten sonra VESOB ve VANTSO başta olmak üzere Van’ın önde gelen diğer sivil toplum örgütlerini de ziyaret ederek Van sorunlarına ilişkin genel bir durum değerlendirmesi yaptı. Sarıbal ziyaretlerine ilişkin şöyle bir açıklama yaptı.

Van’da Van sorunlara duyarlı çok ciddi bir teşkilatımız var. Van’ı ve sorunlarını çok yakından takip edip bizleri de haberdar ediyorlar. Bizler de her fırsatta tarafımıza ulaştırılan konuların çözümüne ilişkin gayret içerisinde oluyoruz. Başta genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm parti kurmaylarımız Van’a özel bir ilgi gösterip Van’ın hak ettiği değere uluşması anlamında seferber oluyorlar.

VESOB Başkanı Muhittin Aydemir ve Van TSO Başkanı Necdet Takva’yı makamlarında ziyaret eden Sarıbal burada Van esnaflarının içerisinde bulunduğu darboğazlığa ilişkin bilgiler alarak konuyu muhataplarına ulaştıracaklarını gerekirse bu konuyu meclisin gündemine taşıyacaklarını ifade etti.

Van ziyaretlerinin ardından Hakkari’ye geçen Sarıbal her zaman olduğu gibi bugünden sonra da Van’ı yalnız bırakmayacaklarının sözünü vererek Van ne zaman isterse biz buradayız ve her sorununda yanındayız. Şeklinde konuştu