CHP Heyeti Vanla ilgili bilgirgesini açıkladı

CHP Heyeti Vanla ilgili bilgirgesini açıkladı
CHP Van il Başkanı Kurukcu’nun girişimleriyle gerçekleşen Van ziyaretine bir çok ilden Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Çetin Osman Budak, Van'da temaslarda bulundu.

‘’CHP’NİN TÜM VEKİLLERİ VAN MİLLETVEKİLİDİR!’’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Parti Meclis Üyesi Mustafa Moroğlu’ndan oluşan CHP heyeti İl Başkanı Mehmet Kurukcu ile birlikte Van’ın önde sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek Van’ın sorunlarını masaya yatırdı. Bir çok konuyu gündemlerine alan CHP heyeti Yeni anayasa görüşmeleriyle ilgili, "CHP parlamenter sistemden, tam demokrasiden, laiklikten ve hukukun üstünlüğünden yanadır." mesajını verdi.
 
CHP Van İl Başkanı Kurukcu’nun girişimleriyle gerçekleşen Van ziyaretine bir çok ilden Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Çetin Osman Budak katılarak Van’ı derinlemesine mercek altına aldı.



Van’ın bir çok sivil toplum örgütleri ve esnaflarla bir araya gelen CHP heyeti vatandaşlardan da büyük takdir topladı. Esnafların CHP heyetine sıcak tavırları da dikkatten kaçmadı. İlk olarak Van’ın ekonomisinin bel kemiği olan VAN TSO ve VAN TB’ye ziyaret gerçekleştiren CHP heyeti oda yönetimlerince de sıcak bir şekilde karşılandı.

Sermayenin ürkek bir serçe gibi olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan yardımcısı Çetin Osman Budak Huzurun olmadığı yer de yatırım da olmaz kalkınma da olmaz şeklinde konuştu.

"Hükümet diyor ki maddi anlamda güçlüyüz. Kasalarımız doludur. Madem kasalarınız dolu ve bu kadar para bolluğuna rağmen o halde neden yıllar yılıdır doğu ve güneydoğuya bir yatırım gerçekleştirmediniz? Genç işsizliğin hat safhada olduğu gerçeği göz önünde iken hangi ilerlemişlikten ve hangi demokrasiden söz edilebilir."



Darbe girişiminin hükümeti yıprattığını zor durumda bıraktığını söyleyerek bu darbeyi adeta bir sivil darbeye dönüştürmüşlerdir. Umarız ki bu karşı darbe oluşturma taktiğinden vazgeçilir.

Budak; Kendimizi Van milletvekilleri olarak görmekteyiz. Bugün tüm milletvekillerimiz Türkiye’nin her yerinde adeta bir koşturma içerisinde derlediklerimizin tamamını genel merkezimize bir rapor şeklinde sunacağız şeklinde konuştu.

Takva, CHP’nin Van’da ve bölgede daha fazla yer kaplaması gerektiğini vurgulayarak İl Başkanı Kurukcu’ya ve CHP heyetine teşekkürlerini iletti.

TAKVA: VANLILAR İNATLA VE ISRARLA BU MEMLEKETTE YAŞAMAK İSTİYORLAR

Takva; "Van’da yaşanan onca olumsuzluklara ve problemlere rağmen insanların buradan kaçmadıklarını ifade etti. Bakın depremden önce Van’ın nüfusu 950 bin civarında iken bugün 1 milyonun üzerinde bu neyi gösteriyor? İnsanlar inatla ve ısrarla bu memlekette yaşamak istiyorlar şeklinde konuştu."

TİCARET BORSASINDAN ÖNEMLİ DOSYA

Van Ticaret ve Sanayi odasının ardından Van Ticaret Borsasına geçen CHP heyeti burada başkan Enver Memduhoğlu ve yönetim kurulunca karşılandı. Van’ın sorunlarını ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini maddeleyen Van Ticaret borsası yönetimine CHP heyetinden karşılık gecikmedi.  ‘Söylemlerinizi önemseyeceğiz’ yanıtı verildi. Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu’nun CHP heyetine sunduğu raporda bir çok önemli başlık bulunurken özellikle Tarım ve Hayvancılık ile ilgili başlıklar büyük bir önemle vurgulandı.