Çatılarda kar yığınları ve buz sarkıtları oluştu

Çatılarda kar yığınları ve buz sarkıtları oluştu
Van’da son 26 yılın en şiddetli kış mevsimi yaşanıyor. Uzun yıllardır Van’da görülmeyen kar yağışı bu yıl Van merkez ve tüm ilçelerde kendini gösterdi.

Özellikle son bir haftadır yoğun şekilde yağarak Van'ı etkisi altına alan kar, bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. 

Dün etkisini yitiren kar yağışının ardından, bazı vatandaşların, çatılarda biriken karları temizlediği görüldü. Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de, saçaklarda oluşan buz sarkıtlarını temizlemek için gayret gösterdi.

Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin karla mücadele ekipleri ise, dün de sahada karla mücadele çalışmalarını sürdürdü.

Ana ve ara caddelerde yapılan yoğun çalışmalarla karın olumsuz etkisi en aza indirilmeye çalışılırken, dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise çatılarda biriken kar yığınları ve çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtları.

Yüksek katlı binaların çatılarında biriken kar yığınları büyük ve saçaklarda oluşan devasa buz sarkıtları büyük tehlike arz ediyor. Bu tehlikenin farkında olan kimi vatandaşlar çatılardaki karları, riskli olmasına rağmen kendi imkanları ile temizlerken, kent genelinde çok sayıda yüksek katlı binanın çatısındaki birikintiler ise duruyor. Zaman zaman aniden yere düştüğü görülen kar yığınları ile birlikte, saçaklardaki buz sarkıtları da büyük bir risk oluşturuyor.

Özellikle pazartesi günü açılması beklenen ve 1 haftadır yoğun kar yağışından dolayı  ara verilen eğitimin ardından, okul yolunu tutacak olan öğrencilerin velileri ise, okullar açılmadan en  azından okul çatılarındaki kar ve buz kütlelerinin temizlenmesini istiyor.

Resmi kurumlar, şahıslara ait yüksek katlı binalar, okullar başta olmak üzere kent genelindeki bütün yapılar üzerinde oluşan kar kütleleri ve oluşan buz sarkıtlarından dolayı vatandaşların  da dikkatli olmaları isteniyor.

Prestij Haber: M. Selim KURT