Çaldıran Tendürek'te şehit düşen 8 askerin isimleri belli oldu

Çaldıran Tendürek'te şehit düşen 8 askerin isimleri belli oldu
Çaldıran Tendürek kırsalından çıkan çatışmada 8 askerin şehit düşen askerlerin kimlik bilgileri belli oldu. Tendürek'te yaşanan 3 günlük çatışmada 12 güvenlik görevlisi şehit düştü. İşte yürek burkan 8 ayrı hikaye..

ŞEHİT DÜŞEN 8 ASKERİN KİMLİK BİLGİLERİ
 

  • Şehit Jandarma Üsteğmen Harun Parlak,  (ANKARA)
  • Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Suat Petek, (OSMANİYE)
  • Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Eryılmaz, (BALIKESİR)
  • Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül, (AFYONKARAHİSAR)
  • Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Salih Tortum, (TOKAT)
  • Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak, (ELAZIĞ)
  • Şehit Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak, (SİVAS)
  • Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılıç (ESKİŞEHİR)


YÜREK BURKAN 8 AYRI HİKAYE



BAŞKENT'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

25 yaşındaki Jandarma Üstteğmen Harun Parlak, Van Çaldıran'da PKK mensubu ile girilen silahlı çatışmada şehit oldu. 30 Ağustos'ta Üstteğmen olan Harun Parlak'ın Ankara Yenimahalle'deki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin baba evi ay yıldızlı Türk bayrakları ile donatıldı.

Yozgatlı Jandarma Üstteğmen Harun Parlak'ın cenazesi, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.



SUAT PETEK HALASINA EVLATLIK VERİLMİŞ

VAN’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçeleri arasındaki Tendürek Dağı’nda PKK mensupları ile girilen çatışmada şehit olan jandarma astsubay üstçavuş 36 yaşındaki Suat Petek’in memleketi Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü.

Şehidin Aydınlar Köyü’ndeki evine gelen Kadirli Kaymakan Vekili Bedir Deveci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu’ndan oluşan heyet, acı haberi babası 67 yaşındaki Muzzafer Helvacı ile annesi 66 yaşındaki Elif Helvacı’ya verdi. Oğullarının şehadet haberini alınca fenalaşan yaşlı çifte, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları ve komşuları da taziye eve akın etti.

HALASINA EVLATLIK VERİLMİŞ

Şehit Petek’in, doğduğunda çocuk sahibi olamayan halası Ayşe ve eniştesi Ökkeş Petek’e evlatlık verildiği belirtildi. Yıllarca annesi olarak tanıdığı halası yaklaşık 10 sene önce vefat edince gerçeği öğrenen Petek, öz ailesinin yanına yerleşti. Evlendiği zamana kadar öz anne ve babası ile yaşayan şehit Petek, bu süre zarfında soyadını da değiştirmedi. Şehidin yıllarca 'baba' dediği eniştesi Ökkeş Petek’in ise Kadirli İlçesi’ndeki Maksut Oluğu Yaylası’nda olduğu ve acı haberi orada aldığı ifade edildi.

Yaklaşık 5 yıl önce Havva Petek ile hayatını birleştiren şehit Suat Petek’in 3 yaşında Elif Ceylan isimli bir kızının olduğu bildirildi. Şehidin ayrıca, öz anna-babasından 5 kardeşi bulunuyor.

Şehit Suat Petek’in cenazezinin, ne zaman ve nereye defnedileceğinin henüz netlik kazanmadığı belirtildi.



ŞEHİT ASTSUBAY AYDIN ERYILMAZ DÜĞÜN YAPACAKTI

VAN’ın Çaldıran İlçesi’nde PKK üyleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Eryılmaz’ın, Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’ndeki ailesine acı haber ulaştı.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Dursunbey Garnizon Komutanı Üsteğmen Başar Akın, bir sağlık ekibi eşliğinde Şabanlar Mahallesi’nde oturan Hatice ve Bayram Eryılmaz çiftinin evine gitti.

Oğlunun şehit olduğu haberini alan çiftçi Bayram Eryılmaz fenalaşınca sağlık görevlileri müdahale etti. Hatice Eryılmaz’a ise oğlunun şehit olduğu haberi mevsimlik işçi olarak gittiği Adapazarı’nda verildi.

DÜĞÜN YAPACAKTI

Astsubay Aydın Eryılmaz’ın şehit olduğu haberini öğrenen yakınları şehit evine akın etti. Burada fenalık geçiren şehit yakınlarına ambulansta müdahale edildi. Şehidin evi bayraklarla donatıldı.

Şehit Astsubay Aydın Eryılmaz’ın geçen yıl Dursunbey Kaymakamlığı’nda sözleşmeli personel olarak çalışan 22 yaşındaki Hatice Eryılmaz ile nişanlanıp 6 ay önce nikah kıydığı ve çiftin düğün gününü yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Şehidin cenazesinin yarın Dursunbey’de toprağa verileceği belirtildi.



GÖKHAN ŞENGÜL DOĞACAK OĞLU İÇİN ALIŞVERİŞ YAPIYORDU

Van Çaldıran’da PKK üyeleri ile girilen silahlı çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün Afyonkarahisarlı olduğu belirtilirken, şehidin eşinin ise 7 aylık hamile olduğu kaydedildi.

Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Akkonak beldesi nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Şengül olduğu belirlendi. Şengül’ün acı haberi şehidin beldede yaşayan ailesine ulaşırken, şehadet haberini acılı anne Emine ve baba Zeki Şengül’e Çobanlar Kaymakamı Resul Özdemir ile Jandarma Kıdemli Başçavuş İlker Yakar’ın öncülüğünde oluşturulan heyet verdi.

Şahadet haberinin gelmesinin ardından Şengül’ün baba evine Türk bayrakları asılırken, aldıkları haber karşısında büyük üzüntü yaşayan anne ve baba olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, şehit Şengül’ün yaklaşık 1,5 yıllık evli olduğu ve eşi Merve Şengül’ün 7 aylık hamile olduğu kaydedildi. Şehidin naaşının bugün Van’da düzenlenecek askeri töreninin ardından askeri uçak ile memleketi Afyonkarahisar’a getirileceğinin planlandığı öğrenildi.



TOKATLI ŞEHİDİN BABA OCAĞINDA YAS

Van’ın Çaldıran ilçesinde devam eden operasyonlarda şehit düşen 8 askerden uzman çavuş Salih Tortum’un Esenler'deki baba evine ateş düştü. Acılı aile, şehit olan oğullarının cenazesini beklerken, Tortum'un 3 ay önce göreve başladığı öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin PKK’lıları etkisiz hale getirmek için Van'ın Çaldıran ilçesinde dağlık alanda 2 gün önce başlatılan ’Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’ operasyonunda PKK’lılar ile girilen çatışmada Uzman çavuş Salih Tortum şehit oldu. Acı haberi alan şehidin Esenler'de oturan ailesi yasa büründü. Oğullarının şehit haberini alan anne ve babası sağlık ekipleri tarafından kontrol altında tutulurken, evin önünde ambulans hazır bekletildi. 3 kardeşten en büyüğü olan 22 yaşındaki Şehit Salih Tortum henüz 3 ay önce göreve başlamıştı. İlk görev yeri olan Van’da girdiği çatışmada şehit olan oğlunun haberini alan acılı baba Mustafa Tortum ise şehit oğlunun cenazesine bir an önce kavuşmak istiyor.

Şehit uzman çavuş babasına en son 'iyiyim' mesajı attı

Tokat’ın Zile İlçesi’ne bağlı Yıldıztepe Köyü nüfusuna kayıtlı olan şehit Salih Tortum’un babası Mustafa Tortum, “Dün bana saat 2 civarı mesaj attı 'iyiyim, şuanda arazideyiz bir sıkıntı yok' dedi. Ondan sonra bir haber alamadık şimdi cenazeyi bekliyoruz” dedi.

Esenler Birlik Mahallesi 879 Sokak'ta oturan mahalle sakinleri, şehit haberini aldıktan sonra pencere ve balkonlarına Türk bayrakları asarken, belediye tarafından da şehidin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu.



ŞEHİT ATEŞİ ELAZIĞ’A DÜŞTÜ

Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda PKK'lılar ile girdiği çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Süleyman Budak’ın Elazığ’daki yakınlarına acı haber ulaştı.

Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda PKK unsurlarına karşı yürütülen operasyonda dün çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 asker şehit olmuş, 8 asker ise yaralanmıştı. Şehitlerden kimliği belirlenen Süleyman Budak’ın Elazığlı olduğu bildirildi. Veysel ve Zöhre Budak çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü olan şehidin ailesinin Erzincan'ın Tercan ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. 3 ay önce göreve başlayan şehit Süleyman Budak'ın 3 yıl önce Öznur Budak ile evlendiği ve 1,5 yaşında çocuğu olduğu öğrenildi.

Şehidin naaşı Elazığ merkeze bağlı Salkaya köyünün Yılangeçiren mezrasına defnedilecek.



ŞEHİT OLMASAYDI BAYRAMDAN SONRA EVLENECEKTİ

Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK mensupları ile girilen çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Enes Koçak'ın Kurban Bayramı'ndan sonra düğünü olacağı öğrenildi.

Van'ın Çaldıran ilçesinde bulunan Tendürek Dağı'nda şehit olan 8 askerden biri olan Uzman Çavuş Enes Koçak'ın acı haberi Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Sacayağı köyüne ulaştı. Şehidin acı haberi aileye askeri yetkililer tarafından haber verildi. Şehadet haberinin ardından şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

Uzman Çavuş'un 2 yıldır görev yaptığı ve ilk görev yerinin Van'ın Çaldıran ilçesi olduğu, nişanlı olan şehidin bayramdan sonra düğünü olacağı öğrenildi. Ömer ve Hatice çiftinin 6 çocuğundan biri olan şehidin, evin tek erkek çocuğu öğrenildi.

Şehit uzman çavuşun cenazesi yarın son yolculuğuna uğurlanacak.



ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ALİ DOĞUKAN KILINÇ'IN BABAEVİNDE YAS

VAN’ın Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Ali Doğukan Kılınç’ın Eskişehir’deki yakınlarına acı haber ulaştı.

Bekar olan jandarma uzman çavuş Ali Doğukan Kılınç’ın şehit haberini Eskişehir’in Gündoğdu Mahallesi Mihalgazi Sokak’ta oturan baba Hüseyin Kılınç ile anne Şenay Kılınç’a evlerine gelen askeri yetkililer verdi. Market işleten 2 çocuk babası Hüseyin Kılınç ile anne Şenay Kılınç, oğularının şehit olduğu haberini alınca gözyaşına boğuldu.

Şehit ailesinin evin önünde bir ambulans hazır bekletilirken, Odunpazarı Belediyesi de sokağa taziye çadırı kurdu. Şehidin 2 katlı baba evinin önüne ve sokağa Türk Bayrakları asıldı.

Ali Doğukan Kılıç’ın yarın Eskişehir’deki Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verileceği belirtildi.