Buzağı ödemeleri e-devlet üzerinden olacak

Buzağı ödemeleri e-devlet üzerinden olacak
Van’daki Ziraat Odaları, “buzağı destekleme başvuru ödemeleri”nin e-devlet üzerinden yapılacağı yönünde üyelerine duyuru yaptı.

Edinilen bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, "Buzağı Destekleme Hizmet Bedeli" tahsilatı ve örgütlü olmayan yetiştiricilerin Buzağı Destekleme Başvurusu işlemlerinin elektronik ortamdan yapılabilmesi için "edevlet.tarbil.gov.tr" adresi üzerinden "Buzağı Destekleme Başvurusu Ödemesi" modülünü devreye aldı.

AMAÇ SALGINDAN KORUMAK

Uygulamanın, vatandaşı koronavirüs salgınından korumak ve salgının yayılımını engellemek amacıyla yapıldığı belirtildi. 
Tarım ve Orman Bakanlığı; çiftçi, vatandaş ve firmalara yönelik tüm iş ve işlemlerini de bir süre önce "e-tarım" portalında tek çatı altında toplamıştı.

ZİRAAT ODALARI ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Van’daki Ziraat Odaları, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan bu kolaylığı sosyal medya hesaplarından üyelerine duyurdu.
Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, üretilen bu elektronik başvuru sayesinde gerçek veya tüzel kişiliğin il ve ilçe müdürlüklerine şahsen başvuru yapmasına gerek kalmayacağını belirterek, oda üyelerinin dikkatini çekti.

İŞLEMLER NASIL TAKİP EDİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanlığı sitesinde yer alan bilgilere göre, Buzağı Destekleme Başvuru ödemesi yapmak isteyen gerçek ya da tüzel kişi, "Buzağı Destekleme Başvurusu" ödemesini edevlet.tarbil.gov.tr adresi üzerindeki ilgili modülden kredi kartı ile yaptıktan sonra, başvuru işlemi yetkili memur tarafından kontrol edilecek ve işlem tamamlanacak. 

BAŞVURU LİNKİ

Bu sistem ile Buzağı Destekleme Başvurusu yapmak isteyen kişiler, T.C. kimlik numaraları ile e-devlet üzerinden doğrulanacak. Kimlik doğrulaması yapılmayan kişinin başvuru yapmasına izin verilmeyecek. Başvuru linki ise şöyle; https://www.tarimorman.gov.tr/.Buzagi-Destek-Basvuru...”

Prestij Haber: M.Selim KURT