Büyükşehir’in sinek timi iş başında!

Büyükşehir’in sinek timi iş başında!
Van Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce başlattığı sinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar da ilk kez amfibik aracı kullanılırken, ekiplerde internet üzerinden 24 saat takip ediliyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, vatandaşların yaz dönemini rahat geçirebilmeleri için geçen ay başlattığı ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Daire başkanlığı bünyesinde kurulan 14 ekip geceli gündüzlü neredeyse kentin tüm bölgelerinde kara sinek, sivrisinek ve üveze karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Yaklaşık 42 personelin 15 tam donanımlı araçla sürdürdüğü çalışmalarda sineklerin üremesini önlemek için biyolojik mücadele yapan ekipler, ilaçlama çalışmalarını özellikle Van Gölü kıyılarındaki bataklık ve sazlık alanlarda sürdürüyor.

EKİPLER ANBEAN TAKİP EDİLİYOR

Sinekle mücadele kapsamında oluşturulan 14 ekip Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) üzerinden anbe an takip ediliyor. İlaçlama yapan ekipler bu sistem üzerinden gün boyu kaç kilometre yol katettikleri ne kadar ilaç kullandıkları kontrol altında tututluyor. Yine bu sistem üzerinden vatandaşın şikayetleri ve talepleride anında karşılık görüyor.

GİRİLEMEYEN NOKTALARA GİRİYOR

Van’da ilk kez ilaçlamada bir amfibik araç kullanıldı. Hem karada, hem de suda hareket kabiliyeti yüksek olan amfibik araçla girilemeyen sazlıklara girilerek ilaçlama yapıldı. 8x8 ATV aracı; sinek ve sivrisinek mücadelesinde önemli kolaylıklar sağlarken, araç normal yollarla ulaşılamayan bölgelerde ilaçlama yapabiliyor. Araçların giremediği noktalarda 4 kişilik ekibin 2 günde yaptığı ilaçlamayı amfibik aracı 4 saatte yapabiliyor.