Büyükşehir’in Faaliyetleri Onaylandı - Van Haber

Büyükşehir’in Faaliyetleri Onaylandı - Van Haber
VAN HABER - Büyükşehir Belediyesi Meclisi, belediyenin 2015 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile onaylandı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi Nisan Ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
- Meclis toplantısında konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, “Göreve geldiğimiz günden bu yana temel şiarımız herkese ve her kesime eşit bir şekilde hizmet yapmaktır. Kaynakların dağılımını eşit bir şekilde herkese ulaştırmayı ilke edindik” dedi.

 Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunu Van Ticaret ve Sanayi Odası ( VAN-TSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Cahit Bozbay’ın başkanlık yaptığı meclis oturumunda DBP’li ve AKP’li meclis üyeleri hazır bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis oturumuna Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’da katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında yaptığı çalışmalar ve 2016 yılında yapacağı çalışmalara ilişkin söz alan DBP Büyükşehir Belediyesi Meclis Sözcüsü Nejla Bakır, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaların model ve örnek çalışmalar olduğunu söyledi. Çalışmalar ile Van’da büyük reformlara imza atıldığını kaydeden Bakır, 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılamayan çalışmaların bu dönem içerisinde yapıldığını ifade etti.

AKP grubu adına konuşan Süleyman Can ise özellikle Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın yapmış olduğu çalışmaları takdir ettiklerini ve kent halkı adına teşekkür ettiklerini ifade etti.

Kaya: Temel şiarımız herkese eşit hizmet yapmaktır

Meclis toplantısına katılan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, 2015 yılında yapmış oldukları çalışmaları ve harcamaları Van halkının teveccühlerine bıraktıklarını söyledi. Belediye olarak işlerinin halka hizmet olduğunu aktaran Kaya, "Halkın sorunlarını en kolay, ekonomik bir şekilde çözebilmektir. Zaman zaman eksiklerimiz, yetmezliklerimiz olabiliyor. Bilmemekten kaynaklı, bilinçsizlikten kaynaklı eksikliklerimiz sorunlarımız olabiliyor. Ama göreve geldiğimiz günden bu yana temel şiarımız herkese ve her kesime eşit bir şekilde hizmet yapmak ve kaynakların dağılımını eşit bir şekilde ulaştırabilmektir. Bu amaçla, bu gayret ile çalışıyoruz. Bu anlamda başta meclis üyesi arkadaşlarımıza, belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.