Büyükşehir zabıtasından seyyar ve dilenci operasyonu

Büyükşehir zabıtasından seyyar ve dilenci operasyonu
Son yıllarda artan dilenci sayısı ile seyyar satıcılarla ilgili Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı geniş çaplı denetim operasyonları gerçekleştirerek, bu sorunun tamamen ortadan kaldırılması için seferberlik başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından seyyar satıcı ve dilencilere yönelik geniş kapsamlı bir denetim operasyonu başlatıldı. Zabıta ekipleri sokaklarda gelişigüzel seyyar satıcılık yaparak, trafiği  olumusuz etkileyen, halkı rahatsız edenlerle dilencilik yapanlara karşı başlattıkları denetimlerini devam ettiriyor.

Zabıta Daire Başkanı  Halis BARUT denetiminde sürdürülen çalışmalarda büyük mesafeler alındı. Van’a, son aylarda ciddi bir nüfus  göçünün yaşandığına dikkat çekilerek, bununla birlikte dilencilik yapanların sayısında ciddi bir artış gözlemlendiği vurgulandı.Bilhassa yabancı uyruklu dilenci sorunu için İl Göç İdaresi ile koordineli bir çalışma sonucu, bunların il dışına göndermelerinın sağlanacaktır denildi.



Bu durumun kentte ciddi sıkıntılara sebep olduğu,insanların duygularının sömürüldüğü, bu sorununun çözümü için yasaların ön gördüğü şekilde çalışmaların hız kesmeden sürüdürüleceği, mücadelenin başarıya ulaşması için ekiplerin yoğun bir şekilde mesai harcadığı beliritildi.



Van’da son yıllarda sokaklarda ciddi bir seyyar satıcı yoğunluğunun yaşandığına da dikkat çekilerek, ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde özelikle son zamanlarda çoğalan seyyar satıcılar ve işportacılar üzerinde çalışmanın başlatıldığı ilk etapta korsan satıcılar semt pazarlarına yönlendirilerek mağdur olmamaları için gereken hassasiyet gösterilecektir denilerek, yerel yönetim anlayışı gereği ve hizmet kalitesine yönelik kentte denetimlerin arttığı, vatandaş memnuniyetin ön planda tutulduğu, kentin yaşanabilirliği için mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği açıklandı.