Büyükşehir, Özalp'ta 17 kilometrelik 3 mahallenin grup yolunu asfaltlıyor

Büyükşehir, Özalp'ta 17 kilometrelik 3 mahallenin grup yolunu asfaltlıyor
Van Büyükşehir Belediyesi Özalp ilçesinde 17 kilometrelik 3 mahallenin grup yolunu asfaltlıyor.

Asfaltsız yol bırakmamak için geceli gündüzlü çalışan  Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Özalp İlçesi’nin Yukarı Yorganlı, Aşağı Yorganlı ve Yavuzlar mahallelerinde yol yapım çalışmalarına başladı. Sanat yapıları yol genişletme, yarma, dolgu, menfez ve kanal açma çalışmaları devam eden 17 kilometrelik yolun Bitümlü Sıcak Karışımı (BSK) önümüzdeki günlerde dökülecek.

Çalışmaların yapıldığı alana giden Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Meclis Başkanı Cemil Komi, Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Yakup Almaç, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya, Yol Yapım ve Onarım Dair Başkanı Cihan Gümüşlü bölgede incelemelerde bulundu. Yol yapımı hakkında yetkili ve çalışanlardan bilgi alan Avcı, yolun bir an önce bitirilip halkın hizmetine açılması gerektiğini söyledi.

Özelikle yol konusunda hizmetten yoksun kalan kırsal mahallelere öncelik tanıyarak çalışmalara başladıklarını belirten Avcı, “Bugün 3 mahallemizi birbirine bağlayan fakat asfaltı olmayan 17 kilometrelik yolda çalışmalara başladık. İnşallah yol bitince halkımız daha modern daha güvenli yollarda seyahat edecek. Şimdiden mahalle sakinlerine hayırlı olsun” dedi.