Büyükşehir, kanser hastası Bulgun’a sahip çıktı

Büyükşehir, kanser hastası Bulgun’a sahip çıktı
Van Büyükşehir Belediyesi, 4 çocuk babası kanser hastası Erol Bulgun’a sahip çıkarak tedavi masraflarını karşılarken, evine de çatı yapacak.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı sosyal hizmetler uzmanlarının kentte yardıma muhtaç vatandaşlara ulaşma çalışmaları sürüyor. Uzmanların saha çalışmalarında İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki Nazofarenks (geniz kanseri) hastası Erol Bulgun’a ulaşıldı. Tespit sonrası uzmanların raporları doğrultusunda iki yıldır amansız hastalıkla mücadelede eden Bulgun’un yarım kalan tedavisinin yapılmasına karar verildi. Ankara’ya tedavi için gönderilen Bulgun’un ailesi içinde imkanlar seferber edildi. Her ay belli oranda para yüklenen sosyal kart verilen aileye giyim ve nakdi yardım da yapıldı.

TEK İSTEĞİ EVİNE ÇATI YAPILMASI

Şoförlük yaparak ailesini geçindiren Erol Bulgun, “Hastalığın son evresini yaşıyorum. Büyükşehir Belediyesinden tek isteğim, kış gelmeden evime çatı yapılmasını istiyorum” dedi.

Kendisine yardım eli uzatan Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Bulgun, “2016’da hastalığımın farkına vardım. Şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiğim hastanede geniz kanseri ya da üst yutak kanseri olarak bilinen Nazofarenks olduğumu öğrendim. İki yıldır tedavi görüyorum. Van Büyükşehir Belediyesinin böyle bir hizmeti olduğunu bilmiyordum. Komşum vasıtasıyla bu hizmetten haberim oldu. Belediyemizden Allah razı olsun. Her zaman yanımızda yer aldı. Tek talebim ise evime çatı yapılmasıdır. Bu hastalığın en büyük etkeni rutubettir. Onun için kış gelmeden evime çatı yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

Aileyi evinde ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmet uzmanları, sağlığı el vermeyen ve maddi durumu kötü olan ailenin çatısının yapılması için çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler.