Büyükşehir'den flaş karar! Şehir içinde trafik kurallarına uymayan sürücüler yandı

Büyükşehir'den flaş karar! Şehir içinde trafik kurallarına uymayan sürücüler yandı
Van Büyükşehir Belediyesi trafik ekipleri, büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanındaki cadde ve sokaklarda denetimlerini sürdürüyor. Kuralları ihlal eden sürücülere para cezası verildi.

- Ulaşım ve Zabıta Daire Başkanlıklarına bağlı trafik ekipleri, şehir merkezinde trafik ihlallerinden kaynaklanan sıkıntıları önlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Ulaştırma Koordinasyon Merkezince (UKOME) alınan kararlar gereği durak noktalarında, park yasağı levhalarının bulunduğu yerlerde, trafik ışıklarının önünde, kavşak ve yaya geçitlerinde uygunsuz park edilen araçlar ile çift sıra park eden araçlara yönelik bir uygulama gerçekleştirdi. Trafikte ihlalde bulunan araç sahiplerine para cezası verildi. Denetimi gerçekleştiren ekipler anonslar yaparak araç sahiplerini trafik ihlallerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Uyarılara uymayan sürücülerin araçları ise çekildi.

Emniyet müdürlüğü trafik denetleme şube müdürlüğü ekiplerininde destek verdiği trafik uygulamasında belirlenen güzergah dışına çıkan, uygunsuz yerlerde yolcu alıp indiren toplu taşıma araçları da denetlenerek aykırı harekette bulunanlara para cezası kesildi Sürücülerin trafik kurallarına uymaları konusunda daha dikkatli davranmalarını gerektiğini belirten ekipler, kent genelinde güvenli bir trafik ortamının oluşması için çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.