Büyükşehir Belediyesi Yaya geçidi çalışması başlattı

Büyükşehir Belediyesi Yaya geçidi çalışması başlattı
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yayalara ayrılan noktalarda kurallara uyulması için kent merkezi ve ilçelerde yaya çizgisi çekme çalışması başlattı.

 Van Büyükşehir Belediyesi, ulaşımı rahatlatmak ve güvenli yaya geçişi için çalışmalarına devam ediyor. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yaya geçişinin yoğun olduğu yerlerde yaya geçiş çizgisi çalışmasını başlattı. Akşam saatlerinde Beşyol Kavşağı’nda başlatılan çalışma kentin birçok noktasında yapılacak. Başta okul çevreleri olmak üzere, yayaların yoğun kullandığı bölgelerde yollara “Önce yaya” yazısı yazılarak, geçiş çizgileri çizilecek.

Çalışma hakkında bilgi veren Ulaşım Daire Başkanlığı’nda çalışan Sinyalizasyon Teknikeri Ömer Sevinç, “Öncelik yaya, öncelik hayat” sloganıyla sürdürülen çalışmanın kentin geneline yayılacağını dile getirerek, “İlk çalışmamızı Beşyol Kavşağı’nda başlattık. Bu uygulama Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı her ilçe ve mahallede yapılacak. Bizim için öncelik yayadır” dedi.