Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesine kısa sürede 45 kilometre asfalt yaptı

Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesine kısa sürede 45 kilometre asfalt yaptı
Van Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı çalışma sezonu kapsamında startını verdiği yol asfaltlama çalışmalarına devam ederken, kentin Tuşba ilçesine bağlı kırsal mahallerde 45 kilometre yol asfaltlama çalışması gerçekleştirdi.

- Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı çalışma sezonu kapsamında startını verdiği yol asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi çalışmaları kent geneli ve ilçelerde sürdürerek, belirlenen yolların asfaltlama çalışmalarını yaparak halkın hizmetine sunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar kapsamında kentin Tuşba ilçesine bağlı kırsal kesimlerde çalışmalar yaparak 45 kilometre yol asfaltlama çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, yol genişletme, yol asfaltlama ve yeni yolların açılması kapsamında sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hem yeni yollar açarak hem de belirlenen yolların asfaltlama çalışmalarını yaparak yurttaşların hizmetine sunuyor. Daire Başkanlığı, belirlenen çalışmalar doğrultusunda Tuşba ilçesine bağlı kırsal mahallerde yol asfaltlama ve yeni yolların açılması için çalışma gerçekleştirdi. Belirlenen program doğrultusunda Tuşba ilçesinde bulunan Adıgüzel, Kasımoğlu, Kolsatan, Dilimli, Satıbey ve Koçköyü mahallerinde bulunan tüm yolların asfaltlama çalışmalarını tamamlayarak halkın hizmetine sunuldu.



Tuşba’nın kırsal mahallerinde 45 kilometre asfaltlama çalışması yapıldı

Kentin Tuşba ilçesinde yoğun bir çalışma gerçekleştiren ekipler, çalışmalar kapsamında ilçenin Adıgüzel, Kasımoğlu, Kolsatan, Dilimli, Satıbey ve Koçköyü mahallerinde bulunan gurup yollarının tamamını asfaltlayarak hizmete sundu. Bu mahallerde toplam da 45 kilometre asfaltlama çalışması yapan ekipler, kırsal mahallerin yollarını modern bir hale getirdi. Mahalle yurttaşları tarafından yapılan asfaltlama çalışması sevinç ile karşılaşırken, yurttaşlar yapılan çalışmalardan dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesinde belirlenen diğer kırsal mahallerin yollarının asfaltlama çalışmalarına ise kısa bir süre içerisinde başlayacak. Yine çalışmalar kapsamında kırsal mahallerde yolların onarım ve stabilize kaplama çalışmaları, asfalt yama çalışmaları ise devam ediyor.

DBP Tuşba İlçe Örgütü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti

Adıgüzel Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol asfaltlama çalışması için mahalleye giden DBP ve HDP Tuşba İlçe Örgütleri yapılan çalışmaları mahalle sakinleri ile birlikte yerinde inceledi. Yurttaşlarla birlikte yolları gezen DBP ve HDP’liler daha sonra yapılan çalışmalar ile ilgili konuşmalar gerçekleştirdi.  Burada konuşan DBP Tuşba İlçe Eş Başkanı Saim İpekten, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’ya teşekkür etti. Yüzyıla yakındır tek bir kez dahi hizmet yapılmamış ve hizmeti bir hayal olarak gören yurttaşların artık hizmet ile tanıştığını ifade eden İpekten,”Belediyelerimizin temel paradigması halka hizmet vermektir. Belediyelerimiz yıllardır hiçbir şekilde hizmet yapılmamış köylerimize ve mahallelerimize her alanda hizmet vermeye başladı. Bu çalışmaları yürüten emekçilerimize ve yetkililerimize partimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.



Mahalle muhtarı: Belediye köyümüzü güzelleştirdi

DBP Tuşba Belediye Meclis üyesi Naci  Başdinç ise, “Biz parti olarak halkımıza seçimler öncesi biz söz  vermiştik ve halkımıza yıllardır yapılmamış olan hizmetleri yapacağımıza dair söz verdik. Verdiğimiz sözler ve vaatler doğrultusunda halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar köylerimizde yaşanan su ve yeraltı sorunlarının tamamını tamamlayarak hiçbir yerde yaşanan alanlarda sorun bırakmadık. Tamamlanan bu çalışmalarımızın ardından tüm köy yollarında asfalt çalışmalarını yapıyoruz. Şimdiden gelecek yıl yapacağımız çalışmalarımızın programını bile hazırlıyoruz” dedi. Köylerinde yıllardır tek bir hizmetin yapılmadığını aktaran Adıgüzel Mahallesi Muhtarı Hasan Ayan, “Yıllardır yaşadıklarımız sorunları görülmüyordu. Belediyemiz yaşadığımız bu sorunları ve sıkıntıları görerek bizlere hizmet veriyor. Yıllardır programlarımızda var yapacağız deyip ama bu güne kadar hiçbir şey yapılmadı. Belediyemiz bütün sorun ve sıkıntılarımızı gidererek köyümüzde çok güzel çalışmalar yapıyor. Belediyemize ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Belediye ekiplerine teşekkür eden DBP’li ve HDP’li yöneticiler daha sonra mahalle sakinleri tarafından yapılan çalışmalar nedeniyle belediye personellerine verilen yemeğe katıldı.