Bu kez Van Gölü’ne dikkat çekmek için oynadılar

Bu kez Van Gölü’ne dikkat çekmek için oynadılar
Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, Van Gölü Havzası Farkındalık Günleri’ne dikkat çekmek için basketbol maçı yaptı.

 Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, her yıl engelliler için yapılan farkındalık maçını bu defa Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için yaptı. İskele YBO Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmaya Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Genel Sekreter Engin Akın katıldı.

Maç öncesi sporcularla bir araya gelen Eşbaşkan Özgökçe, yoğun ilgiyle karşılandı. Maçın başlama vuruşunu yapan Özgökçe, maç bitimine kadar müsabakayı izledi.

Karma şekilde başlayan maçı Mavi takım 24 sayı alarak, Kırmızı takıma karşı karşılaşmayı önde tamamladı. Karşılaşma 24-8 olarak bitti.

Karşılaşma sonrası oyuncuları tebrik eden Eşbaşkan Özgökçe, engellilerin sorunlarını dinledi.

Yaşadıkları zorlukları anlatan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanifi Baykara, “Spor yaptığımız salonunda birçok eksik var. Bunların giderilmesini ve spor sandalyelerimizin eksikliklerinin giderilmesini istiyoruz. Takımımızın desteklenip profesyonel ve disiplinli bir şekilde spor yapma imkânı verilmesini istiyoruz” dedi.

Sohbetin ardından toplu fotoğraf çekildi.