Brukiler Dernekleşti

Brukiler Dernekleşti
Bruki aşiretine munsup aileler Buruki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında dernekleşti.

Bruki aşiretine munsup aileler Buruki Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında dernekleşti.Van'ın ve bölgenin en büyük aşiretlerinden biri olan Brukiler Derneği  yönetim kurulu üyeleri,aşirete bağlı muhtarlar kahvaltıda biraraya geldi

.Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda dernek başkanı Şerif Erbenzer, derneğin kuruluş amaçları,hedefleri ile ilgili bilgilendirilme yaptı. Erbenzer, "Sayın Brükan Aşiretimizin değerli kanaat önderleri, değerli muhtarlarımız saygıdeğer katılımcılar ve Basın mensubu arkadaşlarım. Brukan Aşireti birden çok ülkeye ve coğrafyaya yayılmış olan geniş nüfusunu kurumsallaştırarak sahip olduğu kadim tarih ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak, birbirleri arasında gönül bağı kurmak, dayanışma adına veri tabanı oluşturmak ve tüm bu kurumsal yapıyı ülkemizin sahip olduğu ortak paydada birleştirerek ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliğe katkı sunmak, derneğimizin ortak amacı ve hedefi olacaktır. 

Hiç bir şekilde bu yapılanmamının bölünmeye parçalanmaya ve ya farklı yaklaşımlara çekilmesi şeklinde algılanmasın. Tam aksine ülkemizin içinde bulunduğu durumları değerlendirdiğimizde, bölgemizde yaşanan olaylara bakıldığında, aşiret topluluklarının kurumsallaştırılmasına en çok ihtiyaç duyulan bir dönem olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. 5 Mayıs'ta  geniş katılımlı bir açılış programı yapacağız" dedi.