Brukiler Derneğinden Deprem Bölgesine Yardımı

Brukiler Derneğinden Deprem Bölgesine Yardımı
İran'ın Khoy kentinde meydana gelen 5,9'luk deprem, Van'da yıkıma neden oldu. 4 köyde birçok kerpiç ev yıkıldı. Aralarında 4 çocuğun da olduğu 9 kişi hayatını kaybettiği köylere yardımlar devam ediyor.

 Deprem bölgesine ilk yardım eden kuruluşların başında geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Van Brukiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu.


 

Yaşanan depremin ardından Brukiler Derneği tarafından üyelerine Başkale’ye yardım çağrısı yapılmıştı. Çağrılara sesiz kalmayan dernek üyeleri topladıkları yardımları depremzedelere ulaştırdı. Battaniye ve ısıtıcı başta olmak üzere birçok ihtiyaç malzemesinden oluşan yardım malzemeleri depremzede vatandaşlara gönderildi. Başkan Şerif Erbenzer ve yönetim kurulu üyeleri malzeme dağıtımına bizzat katılarak destek oldular. Ayrıca dernek, Başkale depreminde de mağdur depremzede ailelerin imdadına yetişen ilk Sivil Toplum Kuruluşu olarak gönüllerdeki yerini aldı. Başkan Şerif Erbenzer, depremin yaşandığı saatten itibaren hazırlıklara başladığını ifade ederek, ‘’Dernek üyelerimize depremden hemen sonra açık çağrıda bulunduk. Yardım kampanyasına başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere birçok üyemizden olumlu cevaplar gelince harekete geçtik. Dün sabah saatlerinde birçok araç ile yardımları depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Malatya ve Elâzığ’da da olduğu gibi bu her zaman halkımızın yanındayız ve tüm Sivil Toplum Örgütlerini bu duyarlılığa davet ediyorum ’’dedi.