“Bölge Ticaretinin canlandırılması için önlemler alınmalı”

“Bölge Ticaretinin canlandırılması için önlemler alınmalı”
VAN - HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından oluşturulan heyetler, Tuşba ilçesinde yer alan Mobilyacılar Sitesi esnafı ile İpekyolu’ndaki Zübeyde Hanım Caddesi esnafını ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde bölge ticaretinin canlandırılması için alınması gereken önlemler ve kente devam eden kaldırım işgali sorununa dikkat çekildi.

Esnaf ziyaretleri çerçevesinde Mobilyacılar Sitesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı esnafın tek tek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, bölge ticaretinin canlanması için devletin çeşitli önlemlerin alması gerektiğini kaydetti.

Vanlı esnaftan HÜDA PAR'a ilginin büyük olduğunu söyleyen Tasan, “HÜDA PAR Tuşba Teşkilatı olarak bugün de Mobilyacılar Sitesini ziyaret ettik. Sorunlarını dinlediğimiz marangoz esnafı, kullandıkları ürünlerin fiyatlarının son günlerde çok yüksek olmasından yakınıyor. Esnafımız özellikle işsizliğin had safhaya ulaştığını ve bu konuda bölge ticaretinin canlandırılması için önlemler alınması gerektiğini söyledi.” dedi.

Marangoz esnafın son günlerde sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinden rahatsız olduğunu söyleyen Tasan, “Tuşba marangoz esnafı elektrik kesintilerinin kendilerine çok ciddi zarar verdiğini söylüyor. Diğer taraftan her platformda dile getirmelerine rağmen, sitenin bozuk yollarıyla kimsenin ilgilenmemesinden şikâyetçi.” diye konuştu.

“BELEDİYELER KALDIRIM İŞGALLERİNİN ÖNÜNE GEÇMELİ”

Diğer taraftan HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatı Yöneticisi Yavuz Oktuay ile beraberindeki heyet, Zübeyde Hanım Caddesi esnafını ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Oktuay, “HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatı olarak, esnaf ziyaretlerimizi her hafta olduğu gibi bu hafta da gerçekleştirdik. Ziyarette İl başkanlığımızın hazırlamış olduğu ‘Van Esnafı Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporu’ kitapçığını esnafımıza sunduk. Zübeyde Hanım Caddesi esnafı, kaldırımlarının kahvehaneler tarafından işgal edildiğini ve neredeyse yaya geçişinin imkânsız olduğunu belirtiler. Bu durumda özellikle bayanların mağdur olduğunu söyleyen esnaf, belediyelerin bir an bu sorunu çözmesini istediler. Bizlerde sorunlarını dinlediğimiz esnafa, HÜDA PAR olarak her hafta esnafla birlikte olduğumuzu, esnafın sorunlarının gerekli mercilere ulaştırılması ve çözümü noktasında her zaman esnafın hizmetinde olduğumuzu dile getirdik.” şeklinde konuştu.