Bir yıl içerisinde 264 genç girişimcilik sertifikası sahibi oldu

Bir yıl içerisinde 264 genç girişimcilik sertifikası sahibi oldu
Van Gençlik Merkezlerinde bir yıl içerisinde 264 genç girişimcilik sertifikası sahibi oldu.

 Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu, Tuşba, Erciş, Edremit, Süphan, Gürpınar, Gevaş ve Çaldıran Gençlik Merkezlerinde 2018 yılı içerisinde verilen uygulamalı girişimcilik eğitiminde toplamda 264 genç sertifika sahibi oldu.

Gençlik Merkezleri; gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, gençlere rehberlik danışmanlık yapmak, gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenleyen merkezlerdir.

Gençlik merkezlerimizde 2013 yılından itibaren gençlerimize yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” KOSGEB iş birliği ile düzenlenmektedir.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gençlere yönelik her türlü hizmeti ücretsiz bir şekilde sunan 8 Gençlik Merkezimizde Genç Girişimciler için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi. Bu eğitimlerden 18-29 yaş aralığındaki gençler faydalandı. 2018 yılı içerisinde 264 gencimiz KOSGEB onaylı “Uygulamalı Girişimcilik” Sertifikası sahibi oldu.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ve geleceğimizi genç kuşakların şekillendireceğini, onun için gençlerimizi yetenekleri doğrultusunda çok yönlü bir şekilde yetiştirmemiz gerekmektedir.

İl Müdürü İnanç; Gençlik Merkezi Akademisi İnovasyon Atölyesi bünyesinde gençlere ücretsiz bir şekilde sağladığımız uygulamalı girişimcilik eğitimi ile girişimci gençlerimize kendi işini kurabilecek, kendi geleceğini şekillendirebilecek ve geleceğe umutla bakabilecek bir alt yapı imkanı sunmaya çalışıyoruz açıklamalarında bulundu.

İnanç son olarak; Özgüveni yüksek, girişken, donanımlı ve çalışkan bir gençlik yetiştirmek için tüm imkanlarımız ile çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.