Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama süreci

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama süreci
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılı nedeniyle bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama süreci başladı.
Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, tüm ülke genelinde olduğu gibi Van’da da 17 Ekim-11 Kasım 2016 tarihleri arasında 1, 2 ve 3. sınıfların dersine giren sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenlere yönelik özel yetenekli öğrencilerin özellikleri, özel yetenekli öğrencilere sunulan özel eğitim hizmetleri, bilim ve sanat merkezleri ve bu merkezlere öğrenci seçim ve tanılama süreçleri ile ilgili Erciş ve İpekyolu ilçelerinde bilgilendirme eğitimi seminerlerinin düzenlendiğini belirtti. Altan Göl, Erciş ilçesinin yanı sıra İpekyolu ilçesinde bulunan Yunus Gökçenay Bilim Sanat Merkezinde üç hafta boyunca bu seminerlerin yapıldığını söyleyerek, “Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 106 BİLSEM’de olduğu gibi Yusuf Gökçenay Bilim Sanat Merkezinde de okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin, örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programları faaliyetleri yürütülmektedir” dedi.

Bu sürecin çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir süreç olduğunu belirten Altan Göl, “Sınıf öğretmeleri anne ve babalardan sonra öğrencilerle daha çok vakit geçiriyor. Hatta ebeveynlerin çocuklarında fark edemedikleri farklı özellik ve yetenekleri öğretmenleri tarafından fark edildiğini biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan, topluma yön veren bu öğrencilerimizin fark edilmesi ve doğru yönlendirilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Erciş ve İpekyolu ilçesinde üç hafta boyunca yapılan planlama doğrultusunda tüm sınıf öğretmenlerine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Altan Göl, seminere katılan öğretmenlere, bilim sanat merkezi idareci ve rehber öğretmenlerine teşekkür etti.