Bilet satanlar ve bilet alanlar...

Bilet satanlar ve bilet alanlar...
Yeni yıla sayılı günler kaldı. Bir çok kişi, 'ya çıkarsa' umuduyla milli piyango alıyor. Büyük ikramiye olan 80 milyon TL bir çok kişinin hayalini süslüyor.

SATIŞLAR İSTEDİKLERİ GİBİ DEĞİL

’da Mili Piyango ve kazı kazan biletleri satarak geçimlerini sağlayan seyyar bilet satıcıları, yılbaşına az bir zaman kalmasına rağmen henüz istedikleri oranda satış yapamadıklarını söylüyorlar. Önlerinde bir kaç günlük zaman olduğunu söyleyen seyyar bayiler, "İnşallah büyük ikramiyeyi biz satarız" diye de temennide bulunuyorlar. 

 İdaresi tarafından her yıl düzenlenen yılbaşı çekilişi bu yıl da 31 Aralık akşamı gerçekleştirilecek.

Çekilişin büyük ödülü ise, 80 milyon TL. 

Çekiliş için hazırlanan çeyrek, yarım ve tam şeklindeki biletlerin satışı sürüyor. 

Çeyrek bilet 20, yarım 40, tam ise, 80 TL’den satılıyor.  

Büyük ikramiye ise, bileti satın alanların hayalini süslüyor.

BU SENE RAĞBET DAHA AZ

Yılbaşına kısa bir süre kala ülke genelinde süren satışlar ’da da devam ediyor.

’daki bayi sahipleri, bilet satışlarının geçen yıla nazaran şuana kadar daha düşük olduğunu söylüyor.  

35 yıldır bilet satışı yaptığını belirten seyyar bayi  Borak, şunları söyledi: 

“Bilet satışlarımız geçen seneki gibi değil. Ama henüz bir kaç gün var. En fazla çeyrek bilet satabiliyoruz, günde 100-200 arası gibi satıyoruz. Geçen sene bu vakitler biletler tükenmişti, biz Erzurum, , Mersin, Adana gibi illerden istiyorduk. Ama bu sene şuana kadar öyle bir şey henüz olmadı. Bir kaç gün daha var,, bakalım ne olacak?…”

2005’İN BÜYÜK ÖDÜLLÜ BİLETİ

Şimdiye kadar sattığı biletlerden sadece 2005 yılında sattığı bir çeyrek biletle büyük ödülü kazandırdığını söyleyen Borak, “35 yıldır bilet satıyorum. 2005’te Ankaralı bir bayan geldi. Oğlu askerdi burada, benden bilet aldı, büyük ödül o zaman 15 Milyondu, çeyrekle ona da çıktı. Onun dışında da böyle büyük bir rakamı kimseye vermedim. İnşallah bu sene yine büyük ikramiyenin çıkacağı bileti ben satmış olurum” diye konuştu. 

TAVSİYELERDE BULUNDU

Cumhuriyet Caddesi’nde seyyar bayilik yapan Metin Kara da, bu yılki milli piyango bilet satışlarında, şuana kadar istediği oranda bilet satamadığını söylerken, bilet alacak olanlara da tavsiyelerde bulundu. Kara; "Ben 35 senelik bayiyim, genel müdürümüz açıklama yaptı, ‘binlerce kişiye amorti çıkıyor, biletine bakmadan yırtıp atıyor’ dedi. Bu nedenle bilet alacak olan vatandaşlarımıza tavsiyem, biletlerini iyice kontrol etsinler, acele etmesinler.” dedi.

“HEM AZ KAZANIYORUZ, HEM ZOR KAZANIYORUZ”

 

Seyyar bayiler olarak geçimlerini bilet satarak kazandıklarını ancak çeşitli nedenlerden dolayı zorlandıklarını belirten Kara, şunları söyledi:

“Geçen sene yaklaşık 80 bin TL tutarında bilet sattım. Bu sene bilet fiyatları daha yüksek olmasına rağmen halen o seviyeye ulaşmış değilim. Tabi çok eski bayi olduğum için ve yerli olduğum için insanlar bizi tercih ediyorlar. İnşallah bu sene büyük ikramiye ’da diğer birçok şehirden daha büyük AVM’ler var, işyerleri var. Ama ne yazık ki bizim buradaki şubeyi kapattılar. Gidip müracaat da ettik bir sonuç alamadık. Biz buradan Erzurum’a gece gidip sabah dönüyoruz, işte yol parasıdır, başka masraflardır, yüzde 35 vergimizi veriyoruz, çok zor şartlar altında para kazanıyoruz. Hem az kazanıyoruz, hem zor kazanıyoruz.” 

Van'daki seyyar bilet bayilerinin ortak temennisi ise, büyük ikramiyeyi kendilerinin satmak istemesi ve Van'a çıkması.

HAYALİNİ SÖYLEDİ

Bir adet yılbaşı bileti alarak kazanmayı umut ettiğini söyleyen Faruk Işık isimli vatandaş ise, hayalini şöyle anlattı:

“Bu bileti almamın nedeni, köyüme yatırım yapmak istiyorum, öğrencilere bir halı saha yapmak istiyorum. Geleceğim için de bir yatırım düşünüyorum. Şimdiye kadar da hep aldım ama hiç çıkmadı, ama bu sefer çıkar umarım, umudum devam ediyor.”

Prestij Haber: M. Selim KURT