Belediyespor Kulüp Başkanı Çalım’dan açıklama

Belediyespor Kulüp Başkanı Çalım’dan açıklama
Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, deplasmanda oynadıkları Erzincanspor maçındaki kaybın kendilerini derinden üzdüğünü ve gerekli tedbirleri alma noktasında harekete geçirdiğini söyledi. 

Açıklamalarda bulunan Abdullan Çalım, Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi olarak göreve geldikleri 25 Mart 2017 tarihinden itibaren spor kamuoyunun da hak vereceği şekilde şehirde futbol anlamında çok iyi bir hava yakaladıklarını belirtti. Çalım, “Geçen süre içersinde ben ve tüm yönetim kurulu üyelerim beraber uyum içersinde geceli gündüzlü yoğun bir mesai harcayarak iyi bir takım oluşturma gayreti gösterdik. Bu hususta yönetim kurulu olarak tam bir uyum içindeyiz ve aynı şevkle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Biz bu yıl yeni bir takım kurmaya, yeni bir yapılanmaya yöneldik ve bunu yaparken de vasat bir takım kurgusundan bahsetmedik. Tam aksine büyüklerimizin bize verdiği yetkiye dayanarak hedefi olan bir takım kurmaya çalıştığımızı da açık açık kamuoyuyla paylaştık” dedi.

Takımın şu ana dek oynadığı maçlarda aldığı sonuçlardan çok ortaya koyduğu performansın da tüm kamuoyunca kabul edileceği gibi son yıllarda kurulan kadrolar içerisindeki en iyi kadro olduğunu kaydeden Çalım, şöyle dedi:

“Gerçek şudur ki gelinen noktada kurduğumuz takımın kalitesi tüm spor kamuoyunda, özellikle 3. Lig’lerde tartışılmaz bir kadro kalitesine sahip olduğu ortadadır. Bununla beraber 3. Lig’lerde mücadele eden 54 takım içersinde hedefe oynayan ve bize oranla çok daha yüksek maliyetlerle kadrolar oluşturan çok sayıda takımın aynı grupta bir araya gelmesi kaçınılamaz bir gerçektir. Dolayısıyla zorlu grubumuzda her takım bir galibiyetle bir haftada 3-4 basamak yukarı çıkabildiği gibi aynı şeklide geriye de düşebiliyor. En son deplasmanda oynadığımız Erzincanspor maçındaki kayıp bizleri derinden üzmüş ve gerekli tedbirleri alma noktasında harekete geçirmiş olmakla beraber, bu maçla her şeyin bitmediği ve zorlu bir deplasmanda alınan mağlubiyetin zaman zaman olabileceği gerçeğidir.”

Kentin yegane profesyonel takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor kadrosuna uzun lig maratonunda güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Çalım, “Takımımızın ilerleyen haftalarda daha iyi sonuçları elde ederek hak ettiği yeri bulacağına inancımız tamdır. Bütün bunlarla beraber yönetim kurulumuzun da yekvücut olarak varsa eksiklikler üzerinde de çalışarak bunları aşacağımıza inanıyoruz. Tüm taraftarlarımızın ve spor kamuoyunun, spor adamlarımızın, dahası Van Büyükşehir Belediyesporla ilgili söyleyeceği ve düşünceleri olan herkesi asıl görmek istediğimiz yerde, yani olmaları gereken tribünlerde yerlerini alarak takımı desteklemeye davet ediyoruz” diye konuştu.