Belediyenin kadın şoförlerinden o iddialara yalanlama!

Belediyenin kadın şoförlerinden o iddialara yalanlama!
Van'da basında yer alan Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüslerde çalışan kadın şoförlerle ilgili olarak atılan "Kadın Şoför Olmaz" iddiasıyla başka birimlere sevkedildikleri yönündeki iddialarla ilgili 3 kadın şoförden yazılı açıklama geldi.
VAN HABER Van'da bazı basın yayın organları tarafından 'Mor Kanatlı Turnalar' projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüslerine şoför olarak görevlendirilen 3 kadın, kayyum tarafından 'Kadın şoför olmaz' denilerek başka birime gönderildiğini içeren haberi yalanlayan 3 kadın şoför yazılı açıklama yaparak kendi istekleri üzerine farklı birime gönderildiklerini söylediler.  

"TALEBİMİZ ÜZERİNE BAŞKA BİR BİRİMDE GÖREVLENDİRİLDİK" 
 Van Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri kadın şoförleri Fatma Aytin, Serap Ülfer ve Zeynep Yorgun, Büyükşehir Belediyesi'nde Ulaşım Daire Başkanlığı'nda Kasım 2015'ten bu yana görevli olduklarını vurgulayarak, "Bu tarihten itibaren belediyemize ait otobüslerde şoförlük yaptık. Yaklaşık 6 ay önce bir önceki belediye yönetiminden Ulaşım Daire Başkanlığı'nın Yazı işleri birimine geçmek için kendi isteğimiz doğrultusunda talepte bulunduk. Bir hafta önce tekrar yenilediğimiz talep üzerine Ulaşım Daire Başkanlığı'nda başka bir birimde görevlendirildik.  Her şeyin normal seyrettiği bir işlem sonrası bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını yukarıda yazdığımız ifadeler doğrultusunda olduğunu vurgulamak isteriz" ifadelerini kullandılar.

"HABER ART NİYETLİ YAPILMIŞTIR"
Söz konusu haberin art niyetli yapıldığını ifade eden 3 kadın şoför, yapılan yalan haberler üzerine hukuki süreç başlattıklarını anlatarak, "Tamamen kendi istek ve taleplerimizle gelişen kurum içi bir değişikliğin böylesi bir habere konu olması gazetecilik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Tek taraflı bakış açısıyla yapılan haberin bizlerin veya kurumumuzun görüşü alınmaksızın yapıldığı da açıktır. Art niyetli bu haberlerle ilgili bizler Fatma Aytin, Serap Ülfer ve Zeynep Yorgun olarak avukatımız aracılığıyla hukuki işlemleri başlatmış bulunmaktayız. Haberin çıkış noktası olan haber ajanslarına tekzip yazısı geçilmiştir.  Sonuç olarak bir kez daha yapılan haberin gerçekdışı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz" şeklinde konuştular.

Kaynak: