Bekir Kaya'nın yerine atanan isim!

Bekir Kaya'nın yerine atanan isim!
İçişleri Bakanlığınca Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Kaya'nın görevinden uzaklaştırıldığı, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ın, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.

VAN VALİSİ KAYYUM OLARAK ATANDI

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya hakkında, "PKK/KCK terör örgütü üyesi olma" suçundan 15 yıl hapis cezası verilmişti.

Öte yandan Kaya hakkında, 674 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamında yapılan belediye başkan vekili görevlendirilmelerine tepki olarak, 20 Eylül 2016'dan itibaren 2 gün süreyle belediye hizmetlerini durdurduğu, 6-7 Ekim 2014 tarihinde Van'da başlayan olaylarda Büyükşehir Belediyesi ve olayların yaşandığı ilçe belediyelerinde itfaiye, çevre temizliği ve toplu taşıma hizmetlerinin yürütümü noktasında ihmal gösterildiği, mevzuata aykırı sözde "eş başkanlık" uygulamasının devam ettiği, belediye ve bağlı şirketlerinde terör örgütüne müzahir sivil toplum kuruluşlarına yardım yapıldığı, belediye çalışanlarının maaş ve ücretlerinden terör örgütüne müzahir bazı sivil toplum örgütleri hesabına "bağış" adı altında kesinti yapıldığı tespit edilerek adli, idari soruşturma ve kovuşturma başlatılmıştı.

Soruşturma ve kovuşturmaya konu olan diğer başlıklar ise şöyle:

"Belediyeye ait bin 500 metrekarelik taşınmazın 49 yıllığına terör örgütüne müzahir vakfa tahsis edilmesi, imar planlarında, kamu kurumu için ayrılan yerlerin, kasıtlı olarak vasfının değiştirilerek, kamu yatırımlarının yapılmasının engellenmeye çalışılması, büyükşehir belediyesinde çalışan, yardım yapılan ve ihale verilen birçok şahsın kendisinin ya da yakınlarının bölücü terör örgütü PKK ile irtibatlı olması, bazı araçların da bu örgütün eylemlerinde kullanılması, Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı Peyzaj Tasarımı ve Çevre Düzenleme işi İhalesi ile Yenimahalle Mezarlığı içinde bir bölümün ölen teröristler için oluşturulan sözde şehitlik haline dönüştürülmesi."



BRAHİM TAŞYAPAN KİMDİR?

28 Haziran 1964 senesinde dünyaya gelen İbrahim Taşyapan aslen Kayserilidir. Türk bürokrat. olan İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilidir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Taşyapan Göynücek, Şavşat, Karapınar Kaymakamlıkları, Bayburt ve Rize vali Yardımcılıkları, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü yapmıştır.

Bakanlar Kurulunun 2013/4699 sayılı vali atamaları hakkındaki kararının 9 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmasıyla Bingöl valiliğine atanmıştır. 19 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Van Valiliğine atanmıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Taşyapan son olarak Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak atanmıştır

ÖNCE SİİRT VE MARDİN'E KAYYUM ATANDI

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan görevlerinden uzaklaştırıldı. Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın da Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.