Bekir Kaya ile ilgili flaş gelişme!

Bekir Kaya ile ilgili flaş gelişme!
Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, "Savcı ve hakimlere hakaret ettiği" iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşmasında karar açıklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Ayla Akat Ata’nın tutuklanması üzerine yaptığı açıklama nedeniyle hakkında dava açılan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya'nın karar duruşması Van 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Savcı ve hakimlere hakaret ettiği" iddiasıyla açılan davanın duruşmasına Kaya, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldı.

Avukatların da hazır bulunduğu duruşmada yapılan kimlik tespitinin ardından savunma yapan Kaya, daha önceki savunmalarını tekrarlayarak söz konusu konuşmanın siyasi iktidara yönelik olduğunu belirtti. Bir meslek grubu ve üyelerine hitaben konuşmadığını kaydeden Kaya, beraatını istedi.

Kaya’nın ardından konuşan avukatı Sabahattin Kaya da, müvekkilinin savcı ve hakimlere yönelik bir söyleminin olmadığını tekrarlayarak, beraatını talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kaya’nın beraatına karar verdi.

KAYNAK: BİRGÜN.NET