Bataklıktan sosyal tesise

Bataklıktan sosyal tesise
Van Gölü sahilindeki bataklık alan, sosyal tesise dönüştürülüp vatandaşın hizmetine sunuluyor.

Tuşba Belediyesi'nin Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ve Samsun Belediyesi destekleriyle 10,5 milyon lira maliyetle hazırladığı 'İskele Sahil Rekreasyon Projesi'nde sona gelindi.



İskele Mahallesi'ndeki 50 bin hektarlık bataklık alan, "İskele Sahil Rekreasyon Projesi" kapsamında çok amaçlı sosyal tesise dönüştürülüyor.

DAP ve Samsun Belediyesinin desteğiyle hayata geçirilen iki etaplı projede, park, yürüyüş ve bisiklet parkuru, havuz ve çok amaçlı salon, spor merkezi, kafe ve 500 kişilik amfi tiyatro yer alıyor.



Proje çerçevesindeki çalışmaların yaklaşık yüzde 80'i tamamlandı. Çalışmaların 2017 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Handil, AA muhabirine, Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin göreve başlamasıyla proje için çalışmalara başladığını söyledi.



Projenin 50 bin hektarlık alanda yürütüldüğünü ifade eden Handil, şu bilgileri verdi:

"Projemizin ilk etabı için DAP tarafından 8 milyon lira destek sağlandı. Projemizde 400 araçlık bir otopark alanı mevcut. Yine Van Gölü kıyısında 350 metre uzunluğunda bir sahil yolumuz var. Bu yolun hemen bitişiğinde bisiklet ve koşu yolu yaptık. Projemiz içinde 500 kişilik doğal amfi yapıyoruz ve çalışmalarında son aşamaya gelindi. Projemizin orta kısmında müzik ve ses efektli bir havuz inşa ediyoruz. Havuzun hemen yanında 500 kişilik bir kafeterya yer alıyor. Proje içerisinde gençlerimiz için düşündüğümüz basketbol, futbol ve voleybol sahalarımız mevcut. Çocuklar için oyun alanı var. Yine vatandaşlarımızın kullanacağı açık hava spor alanı yer alıyor. Piknik ve mesire alanları yapıyoruz. Proje alanını tamamen ağaçlandırıyoruz. "



Projenin ikinci aşamasında ise çok amaçlı eğitim ve konferans salonu olduğunu kaydeden Handil, "Bunu da Samsun Belediyesinin 2,5 milyon bütçe desteğiyle yapıyoruz.  Projemiz şu an yüzde 80 dolayında tamamlandı. Kış şartlarından dolayı bazı işlerimiz 2017 yılına sarkacak. Bu ay itibariyle çalışmalarımızı durduracağız. Bahar ayları döneminde çalışmalarımıza tekrardan başlayacağız." dedi.



- "Büyük kısmı bataklıktı"

"Burası daha önce terk edilmiş varoş bir haldeydi. Büyük kısmı bataklık olan burası, önceki belediyelerin hafriyat döktükleri alan olarak biliniyordu." diyen Handil, "Biz de bu alanı kurtarmak ve ıslah etmek amacıyla projemizi hazırladık ve burayı halkımızın hizmetine sunacağız. Projenin hayata geçirilmesinden hemen sonra halkımıza ikinci bir proje müjdesi veriyoruz." ifadesini kullandı.



Handil, çok kapsamlı bin 900 metre uzunluğunda sahil bandı projesini daha hayata geçirmek için çalışma yürüttüklerini aktararak, aynı bölge için düşünülen projenin teknik şartnamesinin hazırlandığını sözlerine ekledi.