Başkan Say projelerini açıkladı

Başkan Say projelerini açıkladı
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say 6 aylık (222 Günlük) görev süresince yaptığı icraatlarını açıkladı

Başkan yaptığı açıklamada şunları söyledi " 31 Mart 2019 tarihinden sonra geçen 6 aylık (222 Günlük) görev süresince insan odaklı bir hizmet anlayışı ile belediyemizin maddi imkânları ölçüsünde, Edremit İlçesinde kültürel ve sosyal belediyecilik ilkesi kapsamında, başta alt yapı ve üst yapı olmak üzere sosyal donatı alanları, park tadilatları, sosyal ve sportif faaliyetlere destekler verilmiş ve insani yardımlar noktasında da vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Göreve geldiğimiz bugün itibari ile 222 günde 13 kilometre asfalt, 80 kilometre stabilize yol, 9 kilometre yeni yol açma, 20 bin metrekare asfalt/parke yama, 2 kilometre drenaj hattı, 5 okulun bakım onarımı ve 600 metre bordür/oluk yapımı (yeni, tadilat) yaptık. 23 bin adet yeni ağaç dikimi, 14 bin metrekare yeni çim alanı tesis ettik. 6,5 kilometre yeni basınçlı sulama suyu hattı tesis edilirken, Bölge Hastanesi civarında 20 bin metrekare alana ilk kent ormanımızı oluşturduk. 2 adet yeni oyun grubu kurulumu gerçekleştirilirken, 235 bin metrekare çim biçimi ve gübreleme yapılmıştır. 304 adet kamelya/oyun grubu ve bank onarımı gerçekleştirilirken, 30 bin metrekare alanda yeni bahçe toprağı serimi yapılmıştır. Ayrıca Maliye kampımıza 2 adet yeni çeşme yapılarak, hizmete açılmıştır.

22 Çöp aracımız ile günlük 120 ton çöp alımı yapılırken, 5 ton hafriyat/moloz/ enkaz/ gübre alınmıştır. Toplam da 52 cami/okul/ev temizliği yapılırken, denetimli serbestlik personellerimiz ile birlikte 30 personel ile 10 mıntıka temizliği ve günlük süpürülen yol ise 10 kilometreyi bulmaktadır.

Düzenlenen imar durum belgesi sayısı 85, İfraz-tevhid-İhdas dosyası sayısı 20, düzenlenen inşaat ruhsatı, yapı kullanma belgesi sayısı 16, yıkılan metruk sayısı 26, mühürlenen ruhsatsız kaçak yapı sayısı 7, müdahale edilen ruhsata aykırı yapı sayısı 13 ve 82 asansör ise mühürlenmiştir.

Belediyemizce Sıfır Atık Projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yürütülürken günlük 5 ton ambalaj atığı toplanmaktadır. 140 ahırın denetlemesi ve işlemi yapılırken, 1 ton atık pil toplanmıştır. 3 adet Atık Getirme Merkezimiz kurulurken, 10 adet pota, 10 adet kafes kurulum yapılmaktadır. Öte yandan liman bölgemizde gemilerden atık yağ toplama işlemine başladık. Kamu kurum ve kuruluşlara 200 adet iç mekan geri dönüşüm kutusu dağıtılırken, 120 yaralı/hasta hayvan ‘Hayvan Ambulansımızca taşınmıştır. 12 okulda sıfır atık acımız ile çalışma yapılırken, 172 işyerimiz ise (Lokanta, Kasap, Pastane, Fırın, İnternet Cafe vb.) denetlenmiştir. 12 işletmeye yeni işyeri açma ruhsatı verilirken, 116 seyyar satıcı ve dilenciye de müdahale edilmiştir.

Belediyemizin 5 yıllık Stratejik Planı tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından temizlik hizmetlerimizde kullanılmak üzere; 1 Adet Vidanjör, 1 Adet Yol Süpürme Aracı, 1 Adet Arazöz ve çöp konteyneri alımı için 400 bin TL nakdi yardım sağlanmıştır. Eski ve Yeni Toki yol ayrımında ışıklı kavşak düzenlemesi gerçekleştirildi.

Belediyemiz hizmet binasının tadilatını gerçekleştirerek modern bir görünüme kavuşturduk. Temizlik garajımızı yeni ek binamızı yaparak Yüniplik’teki arazimize taşıdık. Vatandaşlarımıza tek merkezde hizmet verebilmek adına Hilmi Irak İlk Ortaokulu’nun yanındaki ek binamızı Belediyemizin ana binası yanındaki sağlık ocağına taşıyoruz. Maliye kampı mesire alanının çim ve yürüme yollarını yeniledik. 2 yeni çeşme ve barbeküler ile kullanıma açtık.

Sahil Bandı ilçemizin göz bebeği. Burası halkımız tarafından çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Semaver, mangal, tüp ve nargile yakanlar uyarılıyor. Güvenlik önlemleri alınarak dilenci ve seyyarlara müsaade edilmiyor. Görülen kirlilikler ve zarar verilen bank, kauçuk, zemin tahtalar, oyun ve spor alanları ve kırılan bordür taşları onarılması vb. işler aksatılmadan yapılıyor. Ayrıca sezon boyunca yeşil alanların gübreleme, budama, biçim ve bakımları yoğun bir şekilde yapıldı. Halkın ihtiyaçları doğrultusunda sahil bandına 2 adet yeni wc ve büfe inşa ettik.

Düzenlediğimiz etkinliklerle 20 bin kişiye ayranaşı, balık, aşure dağıtımı yaparak yerel lezzetlerimizin tanıtımını sağladık. Sıfır atık bizim için çok önemli. 3 adet yeni atık getirme merkezi kurduk. 1 atık getirme aracı ile okullarda atık toplamaya başladık. Ambalaj atıkları için 2 yeni firma ile sözleşme imzaladık. 10 adet pota, 10 adet kafes, 200 iç mekan kutusu kurulumu yapıyoruz. Liman bölgemizde gemilerden atık yağları toplamaya başladık. Tüm okullarda geri dönüşüm eğitimlerini sürdürüyoruz.

Yeni olarak sokak hayvanları için ambulans hizmetine başladık. Atık yemek ve bayat ekmekleri ekonomiye kazandırmak ve sokak hayvanlarını beslemek üzere çalışmaları başlattık. Personel yetersizliğini de göz önünde bulundurarak kamu yararına çalışma yükümlülüğü bulunan kişilerden bir ekip kurarak park bahçe işleri ve belirlediğimiz alanlarda sürekli mıntıka temizliği gerçekleştirdik.

İlçemizde bulunan tüm işletmeleri zabıta marifeti ile periyodik olarak denetliyoruz. İpekyolu üzerinde bulunan turistik işletmeleri özel olarak denetleyerek hizmet kalitesini arttıracak tedbirleri bildirdik.

2019 iftar programımız vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile coşku ve huzurla gerçekleştik. Tüm hemşerilerimizle birlikte huşu ile iftar ederek , konserlerimizle unutulmaz bir Ramazan geçirdik.

Gençlik konseyimizi kurmak için gençlerle bir araya geldik.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında; Güvenli Yürüyüş konusunda çocuklarımızı bilgilendirdik. Tarihi Şamran Kanalı bisiklet etkinliğimizle bisiklet sürüp, 10 bin kişiye Ayran Aşı Van Balığı ikram ettik.

‘Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü’ projesi kapsamında; Körfez Belediyesi Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Yöresel Yemek Yarışması’na sponsor olduk. Edremit Belediyesinde doğan her bir çocuk ve depremde ölen yurttaşlarımız için bir fidan dikerek Bölge hastanesinde bir kent ormanı kurduk.

10. Van Denizi Su Sporları Festivali kapsamında Serbest Dalış Dalında Dünya Rekortmeni olan milli sporcumuz Şahika Ercümen tarafından Van Gölü’müzün korunmasına dikkat çekmek için Edremit'te dalış gerçekleştirdik.

Edremit Kent Meydanı’nda Turizm Danışma ofisimizi açtık. Meydanda müzik etkinlikleri düzenledik.

10 spor kulübümüze malzeme yardımında bulunduk.

Sünnet şölenimiz ile 123 çocuğumuzu sünnet ettirdik.

Planateryum Bilim Merkezi ve Olimpik Binicilik Merkezi’mizde okullarımızdan gelen öğrencileri ağırladık.

Vektörle (sinek) mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ile birlikte ilgili tüm kurumların katılımı ile kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirdik.

80 takımın katıldığı mahalleler arası halı saha futbol turnuvası düzenledik.