Başbakan Yıldırım'dan Vanlı şehit ailelerine mektup!

Başbakan Yıldırım'dan Vanlı şehit ailelerine mektup!
Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı nedeniyle Van-Ercişli şehit polis memuru Halil Hamuryen’in ailesine el yazılı bir mektup gönderdi. Başbakan Yıldırım’ın mektubu AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda tarafından şehidin ailesine teslim edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşında şehit olan Özel Hareket Polisi Halil Hamuryen’in ailesine Başbakan Yıldırım Kurban bayramı nedeniyle kendi el yazısıyla kaleme aldığı bir mektup gönderdi. Şehidin ailesinin ikamet ettiği Van Yolu Mahallesi’ndeki evine AK Parti Van İl Başkan yardımcıları ve Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın ile birlikte gelen AK Parti Van il Başkanı Zahir Soğanda mektubu şehidin abisi Celal Hamuryen’e teslim etti. Şehidin ruhuna Fatiha okunduktan sonra mektubu Celal Hamuryen’e teslim eden Soğanda, Başbakanın el yazılı mektubunu Van’daki bombalama olayı nedeniyle ancak bugün şehit ailesine teslim edebildiklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın başbakanımızın öncelikle sizlere selamlarının iletmek istiyorum. Sayın Başbakanımız özellikle bayramdan evvel el yazısıyla yazmış olduğu mektubu sizlere iletmek üzere bize gönderdiler. Bizler de bu mektubu sizlere takdim etmek için evinize gelmiş bulunmaktayız. FETÖ terör örgütünü bir kez daha lanetlerken, şehitlerimize de rahmet diliyorum.



Şehitlerimizin çocukları, yavruları bizlerin emanetidir. Bizler de Cumhurbaşkanımızla, Başkanımızla, bakanlarımızla bütün teşkilatlarımızla sizlerin emrindeyiz. Biz şunu düşünüyoruz. Şehitlerimiz olmazsa bu vatan, vatan olmaz. Bizler hep birlikte bu uğurda kefenimizi giyerek vatan uğrunda can vermeye hazırız. Bu vesile ile Sayın Başbakanımızın gönderdiği bu emanetini sizlere teslim etmek için gelmiş bulunmaktayız. Bizleri misafir ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.



Ak Parti Van İl Başkanı Soğanda, daha sonra Başbakanın mektubunu sesli bir şekilde okuyarak emaneti şehidin abisine teslim etti.

Şehidin abisi Celal Hamuryen ise mektubu teslim aldıktan sonra başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ı olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım’a ve Türk milletine ailesi adında teşekkür ettiğini söyledi. Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ayrıca, bugün Ankara’ya giden şehit Halil Hamuryen’in eşi Özlem Hamuryen’i de telefon ile arayarak Başbakanın mektubu hakkında şehit eşine bilgi verdi.

HALUK VARLI VE FERHAT ARSLAN AİLESİ'NE MEKTUP!

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban bayramı nedeniyle şehit polisler Haluk Varlı ve Ferhat Arslan'ın Van'da yaşayan ailelerine el yazılı gönderdiği bir mektup AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda tarafından teslim edildi.



AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, parti yöneticileriyle Kurban bayramı dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret ederek Başbakan Binali Yıldırım'ın kaleme aldığı mektupları, şehit polisler Haluk Varlı ve Ferhat Arslan'ın Van'da yaşayan ailelerine teslim etti. Soğanda, ilk olarak Iğdır'ın Dilucu Sınır Kapısı'na göreve giderken terör örgütü PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Haluk Varlı'nın, Gürpınar ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti. Şehit yakınlarının bayramını tebrik eden Soğanda, beraberinde getirdiği Başbakan Yıldırım'ın el yazısıyla kaleme aldığı mektubu okudu ve şehidin babası Yusuf ve annesi Gülizar Varlı'ya teslim etti.



Ardından, beraberinde Tuşba Belediye Başkanı Doç Dr. Fevzi Özgökçe ile birlikte İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK'nın bombalı tuzağı sonucu şehit düşen bomba imha uzmanı Ferhat Arslan'ın ailesinin yaşadığı Tuşba ilçesindeki evine giden Soğanda, Başbakan Yıldırım'ın yazdığı mektubu okuduktan sonra şehit Arslan'ın eşi Emine Arslan ve çocuklarına verdi. Soğanda, burada yaptığı konuşmada, şehit ailelerini yalnız bırakmayacaklarını, şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu söyledi.