Başbakan Yıldırım Doğubeyazıt'ta taziye ziyaretinde bulundu

Başbakan Yıldırım Doğubeyazıt'ta taziye ziyaretinde bulundu
Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütlerinin yapacağı hiçbir hayırlı işin olmadığını belirterek, tek bildiklerinin öldürmek oludğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkiinde PKK'lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit edilen köy korucusu Ali Dülek'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Somkaya köyünde şehit Ali Dülek için hazırlanan taziye evini ziyaret etti. Ali Dülek'in şehit düştüğü saldırıda yaralanan oğlu Zeki Dülek'in de hazır bulunduğu ziyarette Başbakan Yıldırım, başsağlığı dileklerini iletti. Taziye evinden ayrılırken, kendisini dışarıda bekleyen vatandaşlara da seslenen Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ve taziye dileklerini iletti. Terör örgütlerinin yapacağı hiçbir hayırlı işin olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, "Bunların tek bildiği şey öldürmektir. Öldürmekten başka hiçbir marifetleri yok. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, el birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. Şehitlerimizin bize bıraktığı emanetlerine sahip çıkacağız. Ali Dülek kardeşimiz ve 9 şehidimiz bu toprakları korumak için canını seve seve verdi, gerekirse hepimiz canımızı vereceğiz. Ama bu toprakları, atalarımızdan bize gelen bu toprakları bu alçaklara, bu namertlere teslim etmeyeceğiz" dedi.

Köye gelişi sırasında köyün çok ihtiyacı olduğunu gördüğünü anlatan Başbakan Yıldırım, Vali Musa Işın’a köy içinin ve bütün yollarının yapılması konusunda talimat verdiğini, ayrıca su işine de el atılması gerektiğini bildirdi.



 Başbakan Yıldırım: "Terör örgütleri kim parayı verirseler ona hizmet eder"

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütlerinin kutsalı olmadığını, kim parayı verirse ona hizmet ettiklerini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım, Doğubayazıt ziyaretinin son durağı olan 4 korucunun ailesinin oturduğu Karakent köyüne geldi.

Doğubayazıt'ta şehit olan köy korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Binali Yıldırım son olarak 4 korucunun ailesinin oturduğu Karakent köyüne geldi. Şehit korucular, Ahmet Demir, Mehmet Demir, Adem Demir ve Abdulhadi İsmailoğluları’ıin yakınlarıyla görüşen Başbakan Binali Yıldırım, başsağlığı dileğinde bulundu. Köy meydanında kurulan taziye çadırında konuşan Binali Yıldırım, "Terör örgütlerinin kutsalı yok. Terör örgütleri kim parayı verirseler ona hizmet ederler. İşte Kürtlerin sorunlarını dertlerini halletmek için mücadele ettiğini söyleyenler burada görüyorsunuz Kayakent’te, Gökçebudak’ta ve Somkaya’da Kürtk kardeşlerini kahpece katlediyorlar, şehit ediyorlar. Bu mudur Kürtlerin sorununu çözmek. Bu mudur Kürtlerin hakkını hukukunu aramak. Onları öldürmekle mi, onları şehit etmekle mi bunu başaracaksınız. Bu bir oyundur, küresel bir oyundur. Nasıl Suriye’de, Irak’ta bir ulusu, bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa Türkiye’de de aynı oyunu oynama çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız. Ağrı da bu oyunun farkında, Edirne de bu oyunun farkında 79 milyonda vatan evladı bu oyunun farkında. Ama bunların efendileri ve taşeronları bu işe kim bulaşmışsa iyi bilsin ki bu sefer yanlış adresteler” dedi.