Başbakan Binali Yıldırım'dan Van çağrısı!

Başbakan Binali Yıldırım'dan Van çağrısı!
İş dünyasına çağrıda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Cazibe merkezi olarak tanımladığımız 23 il için bir çalışma başlatmanızı istiyorum" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Genel Merkezi’nde düzenlenen Ticaret ve Sanayi Şurası’nda konuştu. İş dünyasına 23 il için çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, “Cazibe merkezi olarak tanımladığımız 23 il için bir çalışma başlatmanızı istiyorum. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

“GERÇEK EKONOMİYE DAHA FAZLA KAYNAK AKTARACAĞIZ”

Salı günü OVP’yi açıkladığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Gelecek 3 yıllık öngörülerimizi paylaştık. Gerçek ekonomiye daha fazla kaynak aktarmaya devam edeceğiz. Bütçe açığımız artsa bile yatırımlarda kısıntıya gitmiyoruz. Yapısal değişim ve dönüşüm reformlarına devam edeceğiz” dedi.

“HEPSİNİ TAKİP EDECEĞİZ”

Uygulamadan kaynaklanan sorunları teker teker ortadan kaldıracaklarını söyleyen Yıldırım, “Yatırımcımız sanayicimiz bu nedenle üzülüyor. Beraber çalışacağız. Bu sorunları birlikte çözeceğiz. Bütün sorunların takipçisi olacağız. Düzenleme yeterince var ama uygulamada farklı farklı sıkıntılar yaşanıyor. Bundan da iş dünyası zarar görüyor. Sahada neler yaşanıyor bunların hepsini yakından takip edeceğiz” dedi.

İŞ DÜNYASINA 23 İL İÇİN ÇAĞRI

“Bir yandan darbeyle uğraşırken bir yandan da düzenlemeler yaptık. Bunları çoğu ekonomi ile ilgiliydi. Türkiye Varlık Fonu, BES’te otomatik katılım gibi. Bunlar önümüzdeki 10 yılda Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek adımlardı” diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Yurdun her köşesine vatandaşlarımız rahatça seyahat edecek. Cazibe merkezi olarak tanımladığımız 23 il için bir çalışma başlatmanızı istiyorum. Hepimiz taşın altına koyacağız. El eli yıkar, elde döner yüzü yıkar. Bu bölgeler için pozitif ayrımcılık yapacağız. Bunun karşılığını vereceğiz. Ne istiyorsanız alacaksınız. Türkiye’nin mutlak üstünlüğü yok. Petrolümüz yok. Bizim genç nüfusumuz var. Bu birçok ülkede yok. Bunu kullanmanın zamanı geldi. Gençlerimizi iyi eğiteceğiz.

Bakın çıraklıkla ilgili düzenlememiz var, meslek okullarıyla ilgili düzenlememiz var. Gençleri işe aldığınızda bütün yüklerini biz karşılıyoruz hem de 12 ay boyunca. Çıraklık eğitimindeki masrafları da biz karşılıyoruz. Onlar gelsin işi öğrensin maaşı dahil her şeyi veriyor. OSB’lerde meslek okulu açmak isteyenler buyurun açın, desteği veriyoruz. Yeter ki gençlerimize yatırım yapın.

Gençlerimiz dağa çıkmaktan daha heyecan verici yerler olduğunu bilmeli. 4-5 civarında dağa çıkan genç vardı, 400 bile yok şu an. Onlara daha çok şans tanıyacaksınız ve biz de destek vereceğiz. Finansmana erişim. Bunun için tedbirler alıyoruz. Exim Bank desteklerini 3 kat artırıyoruz. Kalkınma Bankası üzerinden bütün işler finanse edilecek. Diğer bankalar başka işlere daha çok yöneliyorlar. Kalkınma Bankası finanse edecek, parasal desteklerini verecek.

Türkiye Varlık Fonu’nu Türkiye’nin geleceğini inşa edecek projelere kaynak için ayıracağız. Bütçe açığını fazla şişirmemek için yatırıma biraz para ayırsaydık bu yolları, köprüleri yapamazdık. Vatandaş devlet işbirliği ile yaptık. 50 milyar dolarlık ilave kaynakla bu işleri yaptık”

“FETÖ’DEN HESAP SORACAĞIZ”

“FETÖ’cüler himmet paralarını lobi şirketlerine, dışarıdaki yandaşlarına aktarmaya devam ediyor. Ama suyu kestik. Borudaki suyu ne kadar kullanırsan kullan” diyen Başbakan Yıldırım, “Şimdi de tekrar geleceğiz. Cennette buluşacağız diyorlar. Allah ıslah etsin. Bu örgütte 3 yapı var. Bir ihanet edenler, iki ibadet edenler, üç ticaret edenler. İhanet edenlere hesabını soracağız. Ticaret edenler kazandıklarını terör örgütüne aktarmışsa kuruşu kuruşuna kadar ödeyecekler. İbadet edenlerle hiçbir sorunumuz yok. Hiç endişe etmesinler. Bunların yaptığı en büyük kötülük kutsallarımızı aşındırdılar” dedi.