Bakanlık Van'daki iki eczaneyi ifşa etti

Bakanlık Van'daki iki eczaneyi ifşa etti
Ticaret Bakanlığı, koronavirüs salgını sonrasında, talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulayan firma isimlerini açıkladı.

Konavirüsün yayılmasına karşı önlemler ve enfekte vatandaşlarının tedavisi için çalışmalar devam ederken, bu süreçte krizi fırsata çevirmeye çalışanlar da var.

FIRSATÇILAR BOŞ DURMADI

Ülkemizde vakaların görülmeye başladığı ilk günden itibaren fırsatçılar, maske, dezenfektan gibi ürünleri stoklamanın yanında, talebi artan ürünlerin bazılarını fahiş fiyatlarla piyasaya sürdü.

Konuya el atan yetkililer, fahiş fiyat uygulayan firmaları tek tek tespit edip cezai işlem uyguladı.

BAKANLIK İFŞA ETTİ

Ticaret Bakanlığı, bu fırsatçı firmaların isimlerini yayınladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmaların isimleri, satışın yapıldığı mecra, uygulanan ceza tutarı ve faaliyet gösterdikleri iller yer aldı.

VAN'DA İKİ ECZANE VAR!

Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı faiş fiyata satış yapanlar listesinde Van'da iki eczane var. Van'daki iki eczane için toplamda 20 bin 950 lira ceza kesen bakanlık, iki eczanenin ismini açıklayarak ifşa etti. Bakanlık, Lokman Hekim Hastanesi karşısında bulunan Yaşam Eczanesi ve eski devlet hastanesi (Beşyol) karşısında bulunan Sağlık Eczanesi'nin faiş fiyata maske sattığı için ceza kesildiğini duyurdu.

VANLILAR UNUTMAZ

Konuyla ilgili WanHaber.com'a açıklamalarda bulunan vatandaşlar dünya çapında hızlıca yayılan ve ülkemizinde bu salgından nasibini aldığını belirterek bu zorlu süreçlerde birlik ve beraberlik mesajları vermeyi ihmal etmezken, bu zorlu süreçte fırsatçılık yapanlara da eleştirilerde bulundu. Van'ın ekonomikmen en zor ve çaresiz olduğu zamanda ekmeğe yapılan zammı kınayan vatandaşlar, faiş rakama maske satan eczanelere de kan kustu. Sürecin en kısa zamanda geçeceğini fakat bu fırsatçıları bir ömür unutmayacaklarını söyleyen vatandaşlar, Van'da faiş fiyata satış yapan eczaneleri ve ekmek fırınlarını kınadı.

 WanHaber.com - ÖZEL