Bakan Yardımcısı Yayman Rektör Battal'ı ziyaret Etti

Bakan Yardımcısı Yayman Rektör Battal'ı ziyaret Etti
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal makamında ziyaret etti. Üniversitenin bölge için önemine dikkat çeken Bakan Yardımcısı Yayman üniversitede önemli işler yapıldığına dikkat çekti.

 

YYÜ Kamu Yönetimi Bölümü ve Kent Araştırmaları Merkez Müdürlüğü'nün organize ettiği "14. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu"na katılmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman  Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret edip kendisinden bilgi aldı. Üniversitenin bölge için önemine değinen Bakan Yardımcısı Yayman üniversitenin çok güzel bir yerleşkeye sahip olduğunu söyledi. Üniversitenin çok güzel işlere imza attığını söyleyen Yayman bakanlık olarak yapılan faaliyetlere destek olduklarının altını çizdi.

YYÜ Rektörü Prof. dr. Peyami Battal ise deprem döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hem Van'a hem de üniversiteye önemli hizmetler yapıldığını hatırlatarak, "Sayın cumhurbaşkanımızın bu destekleri için kendisine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Depremden sonra aldığımız destekle YYÜ her anlamda en az iki kat büyüdü. YYÜ artık hem fiziki alt yapısı hem de akademik kadrosuyla uluslararası alanda önemli bir noktaya geldi. Sayın Bakan Yardımcımızın ziyareti bizi memnun etmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve YYÜ Kent Araştırmaları Merkez Müdürü Doç. Dr. Menaf Turan'ın hazır bulunduğu ziyaret rektörlük önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.