Bakan Yardımcısı Çiftci'den 'Referandum' açıklaması

Bakan Yardımcısı Çiftci'den 'Referandum' açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, "Millet artık kendi geleceğine geçmişte olduğu gibi sahip çıkmak istiyor." dedi.

Çiftci, Erciş ilçesinde Mermur-Sen İl Temsilciliğince düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkeye çok büyük hizmetlerin yapıldığını, verilen tüm sözlerin tutulduğunu dile getiren Çiftci, "AK Parti siyasi hareketi hiçbir zaman sorunları gelmezden gelmedi. Tüm sorunları tek tek tespit edip toplumla tartışıp önce parti programına ardından da hükümet programına koyarak uygulayan bir siyasi parti oldu. Ülkemize bereket getirdi, ülkemize iş oldu, aş oldu, ülkemizi ve ülkemizin demokrasisini geliştirdi." diye konuştu.

Van ve Erciş'ten 16 Nisan'da güçlü bir "evet" beklediklerini kaydeden Çiftci, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızı, Van bağrına bastı. Van'ın her noktasından kardeşlerimiz, insanlarımız oluk oluk akarak meydanları doldurdu. Belki tarihinin en güzel mitinglerinden birini yaptık, güzel şeylere delaletti bu. Millet artık kendi geleceğine geçmişte olduğu gibi sahip çıkmak istiyor. Bu millet kendisine zülüm edenlere fırsat vermiyor. Terör örgütü, bölgede insanımız için gözyaşı oldu, acı oldu, kan oldu ve zulüm oldu ama unuttukları bir şey vardı. Küfür devam eder ama zülüm devam etmez. Bugün o zulme son verilmesinin emarelerini yaşadık ilimizde."

Memur-Sen Van İl Temsilcisi Osman Ayşin ise 16 Nisan'da tercihlerinin "evet" olacağını belirterek, ülke olarak yaşadıkları her türlü sıkıntının faturasının milletin her ferdine yansıdığını dile getirdi.

Programa, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.