Bakan yardımcısı Çiftçi'den 'Kapıköy' açıklaması

Bakan yardımcısı Çiftçi'den 'Kapıköy' açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Türkiye - İran sınırında "Yeni Kara Hudut Kapılarının Açılmasına Dair Mutabakat Zaptı"nın uygun bulunmasına ilişkin kanun tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesiyle Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan ithalat, ihracat ve transit yükü taşıyan araçların geçişi için yasal zeminin hazırlandığını söyledi.
Bakan Yardımcısı Çiftci, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu düzenlemenin özellikle Van ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kapıköy Sınır Kapısı'nı kente yakışan modern hale getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

"24 Ağustos 2016'da temel atma töreni gerçekleştirdiğimiz Kapıköy Gümrük Kapısı, 70 dönüm alan üzerine 3 giriş-3 çıkış peronu ile hizmet verecek şekilde inşa edilecek. Gümrüksüz satış mağazaları, depolama alanları, arama hangarları, araç tarama sistemi, yolcular için bagaj x-rayları, yolcu salonu ve sosyal donatı alanlarını da içerecek. Kapıköy Gümrük Kapısı için alınan bu karar Van ve bölge için son derece önemlidir, kentin ve bölge illerin ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Yolcu geçişlerine açık olan kapımız, bundan böyle ticari taşımacılık yapan araçlara da hizmet verecektir. İthalat, ihracat ve transit yüklerin taşınmasında Kapıköy önemli bir kapı haline gelecek. Van ilimiz, İran ve Orta Asya ile ticaretimizden daha fazla yararlanacak."