Bakan Yardımcısı Çiftçi: 16 Nisan'da Vanlılar'dan güçlü bir 'evet' bekliyoruz

Bakan Yardımcısı Çiftçi: 16 Nisan'da Vanlılar'dan güçlü bir 'evet' bekliyoruz
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Vanlılar'dan güçlü bir "evet" beklediklerini bildirdi.

İstanbul Van Vakfını ziyaret eden Çiftçi, Vanlıları bir arada görmenin kendisini gururlandırdığını söyledi.Geçen günlerde İstanbul’da birçok etkinliğe katıldığını ve Vanlıları İstanbul'da büyük bir güç olarak gördüğünü anlatan Çiftçi, "Buradaki birlik ve beraberliğimiz Van için gelecekte çok büyük umuttur. İstanbul’da ciddi sayıda iş adamımız ve nüfusumuz var. Geçmişte birçok yerde sinerji yaratamadığımızdan dolayı istediğimiz sonuçları alamadık. Ama inanıyorum ki bundan sonra güçlü Van lobisi ile her yerde söz sahibi olacağız." diye konuştu.

İş dünyasını da siyaset dünyasını da İstanbul'un yönettiğini anlatan Bakan Yardımcısı Çiftçi, şunları kaydetti:

"Burada Vanlıların güçlü olması, memleket adına önemli sonuçlar doğuracaktır. Şu anda çok önemli ve çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. Hemşehrilerimizin düşünceleri farklı olabilir, ama bu anlamda da hem ülkemizin geleceği hem de Van'ımızın geleceği için doğru adımlar ile doğru yerde bulunmamız gerektiği kanaatindeyim. İnşallah bundan sonraki süreçte de Van için doğru şeyler ve doğru kararlar alınır. 16 Nisan'da Vanlılar'dan güçlü bir 'evet' bekliyoruz."

Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ise, Van'ın her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu anlatarak ziyaretinden dolayı Bakan Yardımcısı Çitfçi'ye teşekkür etti.