Bakan Soylu açıkladı! Van'da 15 bin kişiye iş imkanı

Bakan Soylu açıkladı! Van'da 15 bin kişiye iş imkanı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki operasyonlara değindi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki operasyonlara değinerek, “Hiç endişeniz olmasın, dağların her tarafında biz onları arıyoruz, onlar sıçan gibi kaçıyorlar. Neydi o 7 Haziran’dan sonraki afraları, tafraları, cakaları. Biz yaparız, biz ederiz, biz buranın sahibiyiz. İşte biz buranın sahibiyiz. Bilesiniz ki bunlara nefes aldırmayacağız. Sadece 780 bin kilometrekare içerisinde değil. Bulundukları her yerde nefes aldırmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti ne yaptığını iyi biliyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 ilden gelen korucu başları ve korucu dernekleri temsilcileri ile bir araya geldi.

Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde cazibe merkezlerinin olacağını kaydeden Soylu, “Adıyaman’a şu ana kadar 3.5 milyar TL, Ağrı’ya ise 1 milyar TL yatırım talebi oldu. Adıyaman’da 19 bin kişi, Ağrı’da 4 bin 400 kişi, Ardahan’da bin 590 kişi, Batman’da 30 bin kişi iş sahibi olacak. Terör bitecek. Bu daha başlangıç. Oralar, istihdamın olduğu, işin olduğu, insanların yarına umutla bakabildiği, çocukların aileleri ile birlikte rahat rahat alışveriş yapabildiği bir bölge haline gelecektir. Örgütün sözcülüğünü yapan partilerin vekilleri esnafa gittiğinde, esnaf kepenklerini kapatarak cevap verdi.

Eskiden devlet mensubu geldiği zaman kepenklerini kapatan esnaf, onların yüzlerindeki o iğrenç maske düşünce yüzlerinin ne olduğunu görünce onlara 'hadi bakalım' dedi. Bizim orada yaşayan Kürt kökenli vatandaşımızın devleti ile bu ülkedeki hiç kimseyle bir meselesinin olmadığını, terör örgütünün tehditlerine, baskılarına artık aldırmadığını açıkça gösteren bir mesajdır. Diyarbakır’da 37 bin 246 kişiye cazibe merkezleri programları ile iş imkanı sağlanacak. Ey PKK! Sadece senin köküne kibrit suyu ekmiyoruz. Terörle yaptığımız mücadelede, ekonomiyle, gelişmeyle, zenginlikle, attığımız adımlarla, sosyal politikalarımız ile beraber bugün yepyeni bir Türkiye’nin güçlü adımlarıyla bunu sağlamaya çalıştığımızı burada ifade etmek istiyorum. Mardin’de 28 bin, Muş’ta 10 bin 361, Şırnak’ta 5 bin, Tunceli’de bin, Van’da 15 bin insanımıza iş imkanı sağlanacak. Bu bölgeyi terörle terbiye etmeye çalışanlara karşı 'biz buna müsaade etmeyeceğiz' diyen bir anlayışı ortaya koymaktadır. Terör örgütü artık uzatmaları oynamaktadır. Emin olun ki biz bu meseleyi çok da uzatmayacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.