Bakan Eroğlu 20 müjdeyle Van’a geliyor

Bakan Eroğlu 20 müjdeyle Van’a geliyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 31 milyon lira tutarındaki 20 adet yatırım müjdesi ile Van’a geleceği bildirildi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Veysel Eroğlu’nun Van programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 8 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacağı belirtildi. Eroğlu’nun 17 Ağustos Perşembe günü Van’da düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 75 milyon lira yatırım bedelli 10 adet tesisin temelini atacağı ifade edilen açıklamada, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 15.00’da Van Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde, DSİ tarafından inşa edilecek İpekyolu Beyaztaş Göleti ve Sulaması ile 7 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DKMP tarafından yapılacak Edremit Sazlıkları Sulak Alanı Tabiat Eğitim Merkezi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Van’da 5 aileye gelir getirici tür, 7 aileye Orköy sertifikası ve 4 aileye yangın söndürme tankeri verecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca badem, ceviz, dut ve alıç türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak” denildi.

Bakan Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 500 bin metreküp su depolanacağı kaydedilen açıklamada, “29 mahalle ve 50 bin dekar zirai taşkın zararlarından korunacak. Van merkez ve ilçeleri ile 12 köyde insanların can ve mal güvenliği sağlanacak. Ormancılık projeleri ile Van’da ormanlık alanlar artırılacak, toprak muhafazası sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek. Bölgede tesis edilecek Edremit Sazlıkları Sulak Alanı Tabiat Eğitim Merkezi ile tabiat sevgisi ve bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bakan Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 25 Ekim 2014 ve 13 Haziran 2016 tarihlerinde Van’a verdiği 794 milyon TL’lik 42 müjdeye ilave olarak 31 milyon lira yatırım bedeline sahip 20 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Vanlılara toplam 825 milyon TL’lik 62 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, maden ocağı rehabilitasyonu, gelir getirici tür ağaçlandırma ile orman köylülerine kredi verilmesi yer alıyor” ifadeleri kullanıldı.