Bakan Elvan Van'da konuştu: HDP Milletvekillerine sert tepki

Bakan Elvan Van'da konuştu: HDP Milletvekillerine sert tepki
KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, "İçte ve dışta insanımızın birilğine kast eden millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

- KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, "İçte ve dışta insanımızın birilğine kast eden millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Terörün rengi, vicdanı, dini olmaz. Bu ihanet şebekelerinin arkasında milletimiz dimdik durdukça bataklıkları kurutacağız" dedi.

Bakan Elvan, Van'da Ak Parti Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve Ak Partili yöneticiler katıldı. Açılış konuşmasını Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda'nın yapmasının ardından kürsüye Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan çıktı. Van'ın tarihi ve kültürel önemine değinen Bakan Elvan, Van'ın bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için yoğun bir çaba içersinde olduklarını söyledi.



'İNSANLARIMIZ BURNU KANAMASIN DİYE ÇALIŞIYORUZ'

Bakan Elvan özellikle terör ve terör olaylarına değinerek, ülkede herkesin acısını kendi acıları olarak kabul ettiklerini söyledi. Bakan Elvan, "Bu ülkede doya doya kuzularını sevemiyorsa bunun vebalini kaldırmak boynumuzun borcudur. Biz ne yapıyorsak insanımızın burnu kanamasın diye yapıyoruz. Ülkemiz kalkınsın diye, Van'ımız kalkınsın diye canla başla çalışıyoruz. Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı. Van'da bir hareketlilik olmamasına rağmen 27 gün Van halk nöbet tuttu. Van halkı, millet olmamızın teminatıdır. Ak Parti hükümetleri olarak 2023 hedefleri koyduk. Toplum olarak tek bir noktaya odaklandık 2023. Peki o hedef arasında ne var. Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesini istiyoruz. Yeni bir anayasa ihtiyacımız var. Dünya çok büyük bir değişim dönüşüm geçiriyor. Dünya yeniden şekilleniyor. Biz ülke ve hükümet olarak çok hızlı hareket edip, hantal yapılardan kurtulmak istiyoruz. Bu anayasa bize dar geldi. Türkiye'yi bir üst lige çıkarmak istiyoruz" dedi.

HDP MİLLETVEKİLLERİNE SERT TEPKİ

TBMM'nin çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını belirten Bakan Evlan, şöyle konuştu:


"Siz milletvekillerini neden gönderdiniz, hizmet için, ama maalesef muhalefet partileri meclis çalışmalarını engelliyorlar. Biz bugüne kadar milletimiz ne derse onu yaptık. Biz milletimizle hep bütünleştik. Siyaset insan için yapılır, millet için yapılır. Milletin iradesine rağmen ben şuna karşıyım diyemezsiniz. Hem sandıkta hem de milletin gönlünde hezimete uğrarsınız. Milletin vekiliğini milleti için değilde millet düşmanları için kullanırsanız hukuk sizden gelir bunun hesabını sorar. HDP haricindeki bütün vekiller ifade vermişlerdir. Ancak HDP'liler 'ben bu hukuku tanımıyorum' demiş, hiç kimse 'ben ifade vermeye gitmiyorum' diyemez. Böyle demek, ben meclisi tanımıyorum demektir. Bildiri ile Türkiye yönetilemez. CHP'nin yaptığı bu bildiriye FETÖ, PKK, Kandil seviniyorsa bu bildiri kara bir lekedir. Millletimizin nezdinde yok hükmündedir. AB, Türkiye'de teröre, darbeye yakın kim varsa kucak açıyor. Şehirlerde bomba patlatanlara, AB başkentlerinde onlara kucak açarsanız bu Türkiye'nin Van'ın kanına dokunur."



TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ

Teröre karşı birlik mesajları veren Bakan Elvan, şunları söyledi:


"İçte ve dışta insanımızın birilğine kast eden millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Terörün rengi, vicdanı, dini olmaz. Bu ihanet şebekelerinin arkasında milletimiz dimdik durdukça bataklıkları kurutacağız. Bombalı araçla saldırıyorlar neden Van ve bölge halkı artık bunlara prim vermiyor. Bunlara primi Kandil veriyor. Hiçbir şekilde şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Terör 40 yıldır elinden geleni yapıyor. İnsanlarımızın ekmeği ile oynuyorlar. Van, bölge gelişmesin istiyor. Bu hainlere inat 14 yıldır ne gerekyiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Van'a 14 yılda 20 milyar yatırım yaptık. Van'ı kendi havzasında cazibe merkezi yapıyoruz. Yatırım yapacak işadamlarını bekliyoruz. Türkiye'yi bütün sorunlarını çözmüş bir ülke haline getirmek için çalışacağız. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışından vazgeçmeyeceğiz. Bir hukuk devletinde terör, darbe olamaz. Türkiye rüzgara göre yön değiştiren bir ülke değildir. Türkiye bir kabile devleti değildir."

Bakan Elvan, toplantının ardından cuma namazını kıldıktan sonra Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyeret etti.