Bahçesaray Aşireti 'Referadum' kararını açıkladı

Bahçesaray Aşireti 'Referadum' kararını açıkladı
Van'daki Bahçesaray aşiretinin temsilcisi Nevzat Eser, 16 Nisan'daki halk oylamasında aşiret olarak "Evet" oyu kullanacaklarını belirtti.

Eser, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasının önemine işaret etti. Eser, daha güzel ve yaşanılabilir bir Türkiye için referandumda aşiret olarak "Evet" diyeceklerini bildirdi.

Ülkedeki sorunların bitmesi istediklerini dile getiren Eser, "Aşiret olarak tam bağımsız bir ülke istiyoruz. Kaoslu koalisyon dönemlerini artık istemiyoruz. Dış devletlerin seçimlere müdahil olduğu bir sistemde, dış güçlerin sinsi planlarını bozmak istiyoruz. Bizler, işin özeti, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha güzel bir Türkiye bırakabilmek için Bahçesaray aşireti olarak 'Evet' diyeceğiz." diye konuştu.

 AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de 16 Nisan'da yapılacak seçimin Türkiye'nin ve Van'ın kaderini değiştireceğini belirtti.

Kayatürk, "Bahçesaray aşireti Van'ın ve Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Bahçesaraylılara ihtiyacımız var. Van'ın daha güçlü olmasının yolu Bahçesaray aşireti üyelerinin 'Evet' demesinden geçmektedir. Bizler güçlü olalım ki ilimizi daha güçlü temsil edelim." ifadesini kullandı. 

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da milletin birlik ve beraberliğini isteyenlerin "Evet" oyu kullanacağını söyledi.

Referandumun bir dönüşüm ve ilerleme yolu olduğunu kaydeden Soğanda, "16 Nisan bizler için bir imtihandır. Bu imtihanı birlikte başarıya götürmemiz gerekiyor. Bunu yapabilmemizin yegane yolu, önümüzdeki referandumda 'Evet' çıkmasını sağlayabilmektir. Sadece 'Evet' demek değil, aynı zamanda 'Evet' çıkmasını sağlayabilmektir. Referandumla beraber yeni bir devir geliyor." dedi.