Avrupa güzellik kraliçesi Neşe Erberk, Van'da okul açtı

Avrupa güzellik kraliçesi Neşe Erberk, Van'da okul açtı
Eski Türkiye ve Avrupa güzellik kraliçesi Neşe Erberk, Van'da anaokulu açtı. Erbek'in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı törende, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin okulun açılışını yaptı.

Kırekin, açılışın ardından davetlilerle okulu gezerek, okul hakkında bilgi aldı.Kırekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Neşe Erbek adıyla kurulan eğitim kurumlarının bir marka değeri taşıdığını söyledi.

Açılışı yapılan anaokulunun 150 öğrenci kapasiteli olduğunu ve okulun son derece donanımlı olduğunu belirten Kırekin sözlerini şöyle sürdürdü:



"Okulda etkinlik odaları ve diğer aktiviteler için salonlar oluşturulmuş. Ayrıca uzman öğretmenler ve yardımcı hizmetliler gözetiminde çocuklarımız güven içerisinde eğitimlerini alacaklar. Özellikler lavabo ve tuvaletler çocukların yaşlarına göre yapılmış. Tamamen kurumsal standartlara uygun şekilde dizayn edilmiş. Eğitim ticaretle eşdeğer bir olgu değildir. Amaç eğitimdir, sonra kazançtır. İnşallah burada öğrencilerimiz temelden güzel bir şekilde yetiştirilip okullarımıza gönderilir. Bu gibi kurumların Van'da daha çok açılmasını arzu ediyorum"



Açılışı yapılan anaokulunda 15 personelin istihdam edileceğini belirten Kırekin, "Bu da ayrı bir güzelliktir. Özel kurumların ilimizden sayısı çok az. Özel eğitim teşebbüsü az olduğu zaman bizim eğitim kalitemiz de düşmektedir. Bu nedenle özel teşebbüsün ilimizde daha fazla olmasını istiyoruz. Özel eğitim arttıkça eğitim kalitesi ve rekabetimiz daha çok artacak." diye konuştu.